Annonce
Holstebro Håndbold

Tilbage på træningsbanen efter laaaaang pause: - Jeg havde forventet, at det så meget værre ud

Første træningsdag indeholder en masse små praktiske opgaver. Der skal udleveres nye træningssæt, skrives navne på boldene og vigtigst af alt, så skulle klubbens nye spillere også lige indvies i reglerne for kageordningen. Foto: Morten Stricker
Cheftræner Pether Krautmeyer kunne finde det store smil frem, da Holstebro Håndbold onsdag vendte tilbage på træningsbanen. For det, han mødte, var en spillertrup, der efter fire måneders coronapause var i bedre forfatning end ventet - og med masser af positiv energi.

Holstebro: Hvis han havde frygtet, at der ventede et Everest, der skulle bestiges, kunne Pether Krautmeyer ånde lettet op, efter sæsonens første træningspas i Holstebro Håndbold.

Der ligger stadig meget arbejde forude, inden første ligakamp om halvanden måned, hvor mestrene fra Team Esbjerg venter på udebane. Men udfordringen for den svenske cheftræner ligner trods alt mere hjemlandets Kebnekaise (Sveriges højeste bjerg, red.) end monsterbjerget i Himalaya.

Cheftræner havde frygtet det værste, men blev positivt overrasket over den forfatning, spillerne vendte tilbage i efter fire måneders coronapause. Foto: Morten Stricker

- Jeg havde forventet, at det så meget værre ud, så jeg er rigtig positiv. Reelt set har jeg ikke vidst, i hvilken forfatning de kom tilbage efter fire måneder med selvtræning og uden en håndbold i hænderne, så jeg havde frygtet det værste, fortæller Pether Krautmeyer.

Annonce

- Spillerne ser ud til at være kommet tilbage i god form, og jeg så også nogle fine ting på banen, selvom der da også var nogle kiksere.

Karrierens længste pause

En af de nye i flokken var Josefine Dragenberg, der er kommet til fra Randers. Hun nød sit første træningspas i Gråkjær Arena og fornøjelsen blev ikke mindre af den ekstra lange pause på grund af coronavirussen.

- Selv når jeg har været skadet, har jeg aldrig før prøvet at gå så lang tid uden at kaste med en håndbold. Det er virkelig lang tid siden, så det var dejligt endelig at komme i gang, konstaterer hun.

- Selv når jeg har været skadet, har jeg aldrig før prøvet at gå så lang tid uden at kaste med en håndbold. Det er virkelig lang tid siden, så det var dejligt endelig at komme i gang, fortalte Josefine Dragenberg, der havde første rigtige arbejdsdag i Holstebro Håndbold. Foto: Morten Stricker

Stregspilleren har ligesom holdkammeraterne brugt de seneste måneder på fysisk træning og masser af lange løbeture. Derfor er det heller ikke formen, men mere de håndbold-tekniske elementer, hun forventer, at der skal arbejdes mest med op til sæsonstarten.

- Følingen med bolden og bevægelserne på banen var lidt rusten efter så lang tid væk. Så kan man altså løbe nok så mange ture i skoven, men de ting kommer altså af, at vi træner sammen i hallen, forklarer Josefine Dragenberg.

- Jeg tror bare, vi må acceptere, at der her i starten kommer til at være nogle fejl, som ser lidt dumme ud, og at det kommer til at tage lidt tid, før det hele spiller.

Annonce

Masser af energi

Selvom der var rigtig meget, der lignede sig selv, var det også helt nyt. Den 1. juli var officielt første dag som en selvstændig ligaklub efter skilsmissen med TTH Holstebro.

Og det kunne mærkes både på og udenfor banen. Frigørelsen fra herrerne har fjernet noget tyngde fra skulderne af dameholdet, og udenfor stregerne var både direktør, sportsdirektør, bestyrelsesmedlemmer, holdleder og andre frivillige mødt frem til den første træning - både for at bakke op, men lige så meget, fordi Holstebro Håndbold bobler af ny energi.

Det kan godt se lidt spøjst ud, men efter så lang en pause er det vigtigt at alle led bliver strukket rigtigt ud. Foto: Morten Stricker

- Der er en sindssyg god energi omkring klubben, og den skal vi forsøge at bruge til noget positivt. Det giver os nogle muligheder for at få en god start, at vi starter forfra med noget nyt, forklarer Pether Krautmeyer.

Træningskampe

Holstebro Håndbold skal spille fem træningskampe samt en pokalkamp, inden første ligakamp den 26. august mod Team Esbjerg på udebane. Programmet ser således ud:

28. juli, 15.00: HH - Silkeborg-Voel (i Gråkjær Arena)

31. juli, 15.00: Randers - HH

8. august, 17.00: Vendsyssel - HH

9. august, 10.00: Horsens - HH

11. august, 19.00: HH - Sønderjyske (i Gråkjær Arena)

14. august, 18.30: Aalborg HK - HH (i pokalturneringen)

Noget af energien kom også fra den lange pause. Som kåde studenter på hestevognstur kunne spillerne ikke vente med at komme i gang med festen.

- Folk har en lyst til at spille håndbold igen, der gør, at jeg som træner ikke behøver at bruge tid på at motivere dem. Jeg skal nærmere hjælpe dem med at holde lidt igen, så de ikke forivrer sig, siger Pether Krautmeyer.

Den nye dameklub, Holstebro Håndbold, tidligere kendt som TTH Holstebro damer, havde onsdag første træningsdag. Sidste gang de trænede sammen, var før coronaen og klub-skilsmissen med TTH. Foto: Morten Stricker


Jeg havde forventet, at det så meget værre ud, så jeg er rigtig positiv. Reelt set har jeg ikke vidst, i hvilken forfatning de kom tilbage efter fire måneder med selvtræning og uden en håndbold i hænderne, så jeg havde frygtet det værste.

Pether Krautmeyer, cheftræner.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Annonce