Annonce
Sport

Tilbage på sporet med udesejr over Vendsyssel: Det er bare så dejligt at vinde

Der var masser af smil da Holstebro Håndbold søndag eftermiddag kunne tage fra Sæby med en sejr og to point i bagagen. Foto: Morten Strægaard
Holstebro Håndbold fik vasket skuffelsen fra onsdagens nederlag til Randers af sig og sejrede sikkert på udebane over Vendsyssel Håndbold.

Sæby: Den bedste medicin for en håndboldspiller er sejre.

Der findes ikke noget, der er bedre til at løfte humøret op eller vaske en skuffelse, som nederlaget til Randers HK, væk end at sætte to point på kontoen. Sådan er det, når man lever en sort/hvid tilværelse som sportsmand eller -kvinde.

- Det er så dejligt at vinde, og når man tænker på hvor dejlig det føles, så er det faktisk alt for sjældent vi gør det, konstaterer cheftræner Pether Krautmeyer med et stort grin.

Han var gået ind til søndagens udekamp mod bundproppen Vendsyssel med en smule uro i maven. Hjemmeholdet kom en frisk sejr over Skanderborg, mens Holstebro Håndbold - fortsat uden Josefine Dragenberg - skulle forsøge at rejse sig efter det skuffende nederlag i onsdags, hvor man tabte til Randers til trods for at have været foran med fem mål kort før pausen.

For Krautmeyer var spørgsmålet, hvordan hans hold reagerede på nederlaget i en kamp, hvor man var store favoritter og næsten havde alt at tabe.

- Det var virkelig en fornøjelse, især vores forsvarsspil. Skal man være lidt kritiske kom vi igen lidt for selvfede ud fra pausen, men vi fik rettet op og nu er vi tilbage på sporet igen og kan begynde at se frem mod en ny vigtig kamp på onsdag, siger Pether Krautmeyer.

Annonce

Kæmpe lettelse

For spillerne var det også en dejlig dag på kontoret, efter man i et par dage har gået rundt og været skuffet over at have foræret to point væk til Randers.

- Det var en kæmpe lettelse, at vi vandt. Vi har præsteret godt mod nogle af de gode hold, uden at få så meget ud af det, så det var rigtig dejligt at levere en god præstation og vinde mod et af de hold, vi skulle vinde over. I virkeligheden er det så sjældent, at vi er klare favoritter, at det faktisk godt kan være lidt svært at omstille sig til, men heldigvis gik det godt, siger Julie Holm.

Kampen i tal

Vendsyssel Håndbold - Holstebro Håndbold 23-29 (10-17)

Bambusa Kvindeligaen, 17. runde

Stillinger undervejs: 1-3, 4-5, 6-8, 7-10, 8-13, 10-17, 13-18, 14-20, 15-22, 17-25, 18-26, 23-29.

Mål, HOH: Jenny Carlson 7, Caroline Svarre 5, Sofie Østergaard 4, Andrea West 3, Maja Edling 2, Lærke Christensen 2, Julie Holm 2, Isabella Fazekas 1, Camilla Pytlick 1, Julie Bjerregaard 1.

Topscorer, VH: Sara Madsen 5.

Udvisninger: VH 5, HOH 5.

Tilskuere: 0 i Drinx Arena.

Sejren sender Holstebro Håndbold fra 12. pladsen forbi Horsens og Ajax København op på ligaens 10. plads. Dermed holder man liv i den svære drøm om at snige sig med i slutspillet, men måske vigtigst af alt, fik lagt afstand til bundholdene.

- En ting er, at vi godt ved vi er et bedre hold, men derfor er det nu altid rart lige at få det slået fast, siger Julie Holm.

Annonce

Kort hjernerystelse

Ligesom i kampen mod Randers måtte Josefine Dragenberg nøjes med at sidde og se på fra tilskuerpladserne, efter den hjernerystelse hun pådrog sig i sidste uge.

Men den vigtige forsvarskrumtap er ved at være tilbage igen til et hurtigt comeback ovenpå en skade, som ellers er kendt for at kunne tage måneder at komme sig over.

- Jeg håber hun kan være med en lille smule til træning i morgen (mandag, red.) og så måske spille 10 minutter i kampen på onsdag. Det vil betyde meget, hvis vi bare kan bruge hende lidt imod Ajax København, siger Pether Krautmeyer.

Til gengæld må træneren fortsat undvære reservekeeper Sara Kececi, ligesom fløjspilleren Emilie Bertelsen mod Vendsyssel også måtte tage plads på tilskuerpladserne. Hun døjer en smule med skulderen.

I deres fravær blev der til gengæld spilletid til en stribe af de unge spillere, som i slutningen af kampen fik lov til at få lidt ligaminutter, da kampen alligevel var afgjort.

- Som træner er det altid en fornøjelse at kunne give de unge spilletid. De tager mange lange busture for bare at sidde og kigge på fra bænken, så det var dejligt at kunne sætte dem ind i dag, siger Pether Krautmeyer.


En ting er, at vi godt ved vi er et bedre hold, men derfor er det nu altid rart lige at få det slået fast.

Julie Holm.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce