Annonce
Holstebro

Til sommer skal det være slut med døde strøg-butikker

Tomme butikker suger livet ud af en by. Derfor nedsættes der en arbejdsgruppe, som skal udvikle et koncept for tomme butikslokaler i Holstebro bymidte. Koncept og forretningsmodel skal kunne flytte rundt og overføres til andre butikslokaler i Holstebro bymidte i takt med, at butikslokaler bliver udlejet og nye står tomme. Modellen skal sættes i søen og testes i Holstebro bymidte inden sommeren 2020. Arkivfoto: Morten Stricker
Sideløbende med en samlet plan for hvordan Holstebro skal udvikle sig de næste mange år, sættes der skub et projekt, der skal skabe midlertidig liv i butikker, som i en periode står tomme.

Holstebro: Direktøren for Holstebro Udvikling P/S, Jesper Larsen, overtager formandsstolen i Cityvækst fra Michael Ulsted, der fortsætter som næstformand.

Dermed bliver det én og samme person, der skal stå i spidsen for udarbejdelsen af en samlet plan for Holstebros udvikling de næste 40 år og skabe mere liv i midtbyen på den korte bane.

- Holstebro deler udfordring med mange andre byer i Danmark. Vi vil imidlertid være kendt for liv i midtbyen frem for en bymidte, der er skæmmet af lukkede forretninger. Det kræver nye samarbejder og nye måder at tænke byen på, siger Jesper Larsen.

Forsker skal styre arbejdsgruppe

Holstebro deltager derfor i nyt forskningsprojekt om progressiv byudvikling, og den helt store opgave bliver få alle midtbyens mange aktører til at spille sammen: ejendomsbesiddere, forretningsdrivende, handelsstanden, kulturinstitutioner, kommunen og ikke mindst de unge.

- Vi håber, at alle kan se fornuften i at skabe mere liv i midtbyen, og at alle vil bidrage. I Holstebro Udvikling har vi besluttet at bidrage med 250.000 kroner om året, fortæller Jesper Larsen.

Første skridt er nedsættelse af en lokal arbejdsgruppe, der ud over Jesper Larsen består af butiksejer Camilla Lund Holm, to unge fra Via University College og to repræsentanter fra Holstebro Kommune. Gruppen får hjælp af forsker Anders Brøndum Klein.

- Helt konkret skal gruppen udarbejde et koncept for, hvordan vi kan få skabt en aktivitet eller en midlertidig butik, når en butik står tom, siger Jepser Larsen.

Hvornår kan vi forvente at se de første resultater i gågaden?

- Målet er, at noget kan sættes i gang medio 2020, enten lige før eller efter sommerferien, siger Jesper Larsen.

Holstebro Udvikling holder åbent hus i et tomt butikslokale i Nørregade 46 lørdag den 9. november fra klokken 10.30. Her kan borgerne møde vinderarkitekterne fra Team Vandkunsten, se forslagene fra de øvrige to arkitektfirmaer, Team Aart og Team Lenager, og få en snak med borgmester H.C. Østerby (S) og direktør Jesper Larsen om byens udvikling.

Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: En stor sump af middelmådige præstationer

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce