Annonce
Holstebro

Til sommer skal det være slut med døde strøg-butikker

Tomme butikker suger livet ud af en by. Derfor nedsættes der en arbejdsgruppe, som skal udvikle et koncept for tomme butikslokaler i Holstebro bymidte. Koncept og forretningsmodel skal kunne flytte rundt og overføres til andre butikslokaler i Holstebro bymidte i takt med, at butikslokaler bliver udlejet og nye står tomme. Modellen skal sættes i søen og testes i Holstebro bymidte inden sommeren 2020. Arkivfoto: Morten Stricker
Sideløbende med en samlet plan for hvordan Holstebro skal udvikle sig de næste mange år, sættes der skub et projekt, der skal skabe midlertidig liv i butikker, som i en periode står tomme.

Holstebro: Direktøren for Holstebro Udvikling P/S, Jesper Larsen, overtager formandsstolen i Cityvækst fra Michael Ulsted, der fortsætter som næstformand.

Dermed bliver det én og samme person, der skal stå i spidsen for udarbejdelsen af en samlet plan for Holstebros udvikling de næste 40 år og skabe mere liv i midtbyen på den korte bane.

- Holstebro deler udfordring med mange andre byer i Danmark. Vi vil imidlertid være kendt for liv i midtbyen frem for en bymidte, der er skæmmet af lukkede forretninger. Det kræver nye samarbejder og nye måder at tænke byen på, siger Jesper Larsen.

Annonce

Forsker skal styre arbejdsgruppe

Holstebro deltager derfor i nyt forskningsprojekt om progressiv byudvikling, og den helt store opgave bliver få alle midtbyens mange aktører til at spille sammen: ejendomsbesiddere, forretningsdrivende, handelsstanden, kulturinstitutioner, kommunen og ikke mindst de unge.

- Vi håber, at alle kan se fornuften i at skabe mere liv i midtbyen, og at alle vil bidrage. I Holstebro Udvikling har vi besluttet at bidrage med 250.000 kroner om året, fortæller Jesper Larsen.

Første skridt er nedsættelse af en lokal arbejdsgruppe, der ud over Jesper Larsen består af butiksejer Camilla Lund Holm, to unge fra Via University College og to repræsentanter fra Holstebro Kommune. Gruppen får hjælp af forsker Anders Brøndum Klein.

- Helt konkret skal gruppen udarbejde et koncept for, hvordan vi kan få skabt en aktivitet eller en midlertidig butik, når en butik står tom, siger Jepser Larsen.

Hvornår kan vi forvente at se de første resultater i gågaden?

- Målet er, at noget kan sættes i gang medio 2020, enten lige før eller efter sommerferien, siger Jesper Larsen.

Holstebro Udvikling holder åbent hus i et tomt butikslokale i Nørregade 46 lørdag den 9. november fra klokken 10.30. Her kan borgerne møde vinderarkitekterne fra Team Vandkunsten, se forslagene fra de øvrige to arkitektfirmaer, Team Aart og Team Lenager, og få en snak med borgmester H.C. Østerby (S) og direktør Jesper Larsen om byens udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce