Annonce
Holstebro

Til sommer skal det være slut med døde strøg-butikker

Tomme butikker suger livet ud af en by. Derfor nedsættes der en arbejdsgruppe, som skal udvikle et koncept for tomme butikslokaler i Holstebro bymidte. Koncept og forretningsmodel skal kunne flytte rundt og overføres til andre butikslokaler i Holstebro bymidte i takt med, at butikslokaler bliver udlejet og nye står tomme. Modellen skal sættes i søen og testes i Holstebro bymidte inden sommeren 2020. Arkivfoto: Morten Stricker
Sideløbende med en samlet plan for hvordan Holstebro skal udvikle sig de næste mange år, sættes der skub et projekt, der skal skabe midlertidig liv i butikker, som i en periode står tomme.

Holstebro: Direktøren for Holstebro Udvikling P/S, Jesper Larsen, overtager formandsstolen i Cityvækst fra Michael Ulsted, der fortsætter som næstformand.

Dermed bliver det én og samme person, der skal stå i spidsen for udarbejdelsen af en samlet plan for Holstebros udvikling de næste 40 år og skabe mere liv i midtbyen på den korte bane.

- Holstebro deler udfordring med mange andre byer i Danmark. Vi vil imidlertid være kendt for liv i midtbyen frem for en bymidte, der er skæmmet af lukkede forretninger. Det kræver nye samarbejder og nye måder at tænke byen på, siger Jesper Larsen.

Annonce

Forsker skal styre arbejdsgruppe

Holstebro deltager derfor i nyt forskningsprojekt om progressiv byudvikling, og den helt store opgave bliver få alle midtbyens mange aktører til at spille sammen: ejendomsbesiddere, forretningsdrivende, handelsstanden, kulturinstitutioner, kommunen og ikke mindst de unge.

- Vi håber, at alle kan se fornuften i at skabe mere liv i midtbyen, og at alle vil bidrage. I Holstebro Udvikling har vi besluttet at bidrage med 250.000 kroner om året, fortæller Jesper Larsen.

Første skridt er nedsættelse af en lokal arbejdsgruppe, der ud over Jesper Larsen består af butiksejer Camilla Lund Holm, to unge fra Via University College og to repræsentanter fra Holstebro Kommune. Gruppen får hjælp af forsker Anders Brøndum Klein.

- Helt konkret skal gruppen udarbejde et koncept for, hvordan vi kan få skabt en aktivitet eller en midlertidig butik, når en butik står tom, siger Jepser Larsen.

Hvornår kan vi forvente at se de første resultater i gågaden?

- Målet er, at noget kan sættes i gang medio 2020, enten lige før eller efter sommerferien, siger Jesper Larsen.

Holstebro Udvikling holder åbent hus i et tomt butikslokale i Nørregade 46 lørdag den 9. november fra klokken 10.30. Her kan borgerne møde vinderarkitekterne fra Team Vandkunsten, se forslagene fra de øvrige to arkitektfirmaer, Team Aart og Team Lenager, og få en snak med borgmester H.C. Østerby (S) og direktør Jesper Larsen om byens udvikling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce