Annonce
Holstebro

Til middag hos Søren Olesen: Vi taler sjældent politik, når jeg har fri

Jeg elsker dessert, og det kan man nok også godt se på mig, siger Søren Olesen (DF). Pressefoto
- Hjemme hos os arbejder vi begge meget. Det er ofte lange dage, hvor jeg står op klokken fem og kører til Nordjylland og kommer sent hjem om aftenen, siger Søren Olesen (DF), formand for erhvervs- og turismeudvalget.

Hvem skulle inviteres... Gode venner. Vi er ofte på besøg - eller har dem på besøg. Vores venner betyder rigtig meget for os, og vi meget sammen med dem. I vores vennekreds er både folk, der er meget ældre end os og folk på samme alder som os. Det er folk, som man ikke umiddelbart ville tro, ville være i vores omgangskreds, når man ved, hvilket parti, jeg repræsenterer. Det er virkelig en blandet gruppe med stor spændvidde, der er samlet sammen over en lang årrække. Nogle er vi selvfølgelig tættere på end andre. Men vi har vel fem vennepar, som vi ses meget ofte med, og hvor vi helt fortrolige sammen.

Hvem ville ikke være velkommen... Jeg kan virkelig ikke komme i tanke om nogen, der ikke måtte komme med. Som udgangspunkt er alle velkomne hos os, så længe de opfylder en enkelt regel, og det er at de skal komme, fordi de har lyst til at være sammen med os og vores venner. Og de skal komme for at hygge sig.

Hvad skulle i spise... Kød. Flæskesteg, oksemørbrad, eller culottesteg. Vi elsker begge kød. Med sovs til. Vi er nok temmelig traditionelle på det punkt. Det kan godt være, at alt det kød ikke er så politisk korrekt, men så vil jeg hellere gøre noget godt for miljøet et andet sted. Selvfølgelig skulle der også være noget grønt til, og så skulle der være dessert. Jeg elsker dessert, og det kan man nok også godt se på mig. Vi skulle nok have is til dessert, som jeg selv laver. Jeg har en fantastisk opskrift, som både er let og lækker*. Jeg kan sagtens finde ud af at lave med. Måske er det også fordi, at jeg ikke forsøger at overkomplicere det. Det er ikke en videnskab for mig. Men jeg kan godt lide det, og jeg er faktisk god til at lave sovs, og jeg bager ofte brød til os. Hvor interessen kommer fra, ved jeg egentlig ikke. Men er det ikke sådan, at hvis man godt kan lide god mad, så får man også interessen for at lave den?

*Sørens is:

Pisk fire-seks æggeblommer sammen med 100 gram sukker. (endelig ikke for meget sukker, så bliver den for sød)

Pisk en halv liter fløde til flødeskum. Kom selv smag i flødeskummen. Daimstykker, Aftereight, rom – eller hvad man nu godt kan lide.

Vend æggeblommer og flødeskum sammen. I fryseren med den. Der er ikke behov for en ismaskine.

Hvad kunne du aldrig finde på at servere... Kylling. Jeg burde nok ikke sige det. Min svigerfar har tidligere haft en kyllingefarm. Jeg kan sagtens spise det - men jeg synes, det er lidt kedeligt. Og så kan jeg bare ikke fordrage champignon, der er stegte. Og skimmeloste. Så det ville naturligvis heller ikke komme på bordet.

Hvad skulle i drikke... Vi skulle nok have noget vin. Det er ikke noget jeg har forstand på. Det vil jeg overlade til Jesper (Sørens samlever, red.) at finde. Han er god til det og ved også noget om det. Jeg drikker bare lidt af det. Jeg går mere op i god chokolade og den slags. Vi drikker ikke store mængder – men når vi er på ferie i vores sommerbolig i Spanien, så kan vi godt finde på at tage et glas bobler allerede om formiddagen.

Hvad skulle i tale om... Der vil næppe være nogen dagsorden. Men vi taler ofte om, hvordan det går arbejdsmæssigt. Hjemme hos os arbejder vi begge meget. Det er ofte lange dage, hvor jeg står op klokken fem og kører til Nordjylland og kommer sent hjem om aftenen. Det fylder meget i vores hverdag – og hver anden weekend. Vi har en del venner med børn, så det vil der nok også blive talt om. Vi har ikke selv børn og skal heller ikke have nogen. Vi har talt om det, men vi er begge enige om, at det skal vi ikke forsøge at få. Til gengæld har vi mange venner med børn, og jeg tror da nogle gange, at de børn sætter pris på, at vi ikke selv har nogen. Så har vi bedre tid til dem. Mange af vores venner er ikke nødvendigvis politisk interesserede, men derfor kan snakken godt falde på samfundsforhold eller lokale ting, som de har hørt om, og som jeg så kan forsøge at nuancere lidt. Men vi taler sjældent politik, når jeg har fri.

Hvis i skulle gå en tur efter maden, hvor skulle turen så gå hen... En tur på stierne i området, hvor vi bor (Folden, red.). Vi har en hund, så den skal alligevel ud, selv om det nok mere er dens behov end vores. Men skal vi virkelig ud og se noget, så ville vi nok køre et sted hen og så gå derfra. Det kan være ved Vester Husby, hvor vi så ville gå en lang tur langs stranden.

Det er dejligt at have gæster, men det er også rart, når de smutter igen. Hvornår stopper sådan en aften... Det afhænger af, hvad man skal dagen efter. Men et sted mellem klokken 23 og 02. Det kommer an på, om der er småbørnsforældre med eller ej. Jeg er egentlig ikke en natteravn, men jeg kan godt blive hængene oppe længe. Men når vi har gæster i vores hus i Spanien, så advarer jeg dem altid om, at de altså ikke skal forvente, at jeg sidder oppe hele natten og holder dem ved selskab. De er hjertens velkomne til at blive, men de skal kunne underholde sig selv.

Opvasken den tager... Jesper. Jeg har det sådan, at når folk er gået hjem, og jeg er træt, så vil jeg bare i seng. Så kan jeg slet ikke overskue at skulle til at vaske op. Jesper har det sådan, at han ikke kan sove, hvis der ikke er ryddet op. Det er en meget praktisk fordeling.

Søren Olesen

Født i Weymouth i England i 1984, hvor hans far var udstationeret for militæret. Opvokset i Holstebro.

Bor sammen med Jesper, der er speditør i firmaet LJM i Højmark.

Uddannet som automekaniker i Mejdal. Derefter var han i seks år kørelærer - både for private kunder og hos Forsvaret i Skive. Siden 2012 har han drevet firmaet Jysk Caravan Center i Støvring.

Medlem af Holstebro Byråd for Dansk Folkeparti siden 2010. Medlem af Økonomiudvalget og formand for Erhvervs- og Turismeudvalget.

Formand for Væksthus Midtjylland siden 2014.

Det meste af Sørens fritid går også med arbejde og politik.

Til middag hos udvalgsformanden

Hjemmelavet mad har stor værdi for danskerne, men færre og færre laver det. Samtidig bruger vi mindre tid i køkkenet, imens vores forbrug af færdiglavet mad og take-away på aftensbordet går frem, viser undersøgelse fra 2018. Og i gennemsnit er de danske aftensmåltider overstået på 28 minutter, viser analysen.

Selv om både kogebøger og supermarkedstilbud er tilrettelagt efter børnefamilier, så sidder 25 procent af danskerne og spiser aftensmad alene. Faktisk er det kun 32 procent af danskerne, der spiser aftensmåltid sammen med to eller flere.

Men over julen og nytåret er alt anderledes. Det er tiden til at mødes med venner og familie over mad, mad og endnu mere mad.

Men hvordan ser et godt middagsselskab ud hos de folkevalgte udvalgsformænd. Hvad ville de servere, hvem måtte ikke komme med, og hvorfor gider de ikke rigtig tale politik i fritiden?

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Kultur

Livet fejres med musik og sang i kirke

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce