Annonce
Holstebro

Til forsmåede byrådskandidater: Kom og lær at bruge fantasien

- Filosoffen Tommaso Campanella skrev sit værk "Solstaten" om en ideel stat, mens han sad i fængsel. Hans fantasi førte ham ud forbi cellens tremmer. Fantasi kan bidrage til udviklingen af, hvem der skal lede en by, siger Kunstpartiets formand, Jeppe (Giuseppe Bonifati), der vender tilbage til Holstebro i januar for at tilbyde hjælp til forsmåede byrådskandidater. Pressefoto: Tommy Bay

Skuespilleren Giuseppe Bonifati er tilbage i Holstebro to dage i januar med sin Politi-k-skole, hvor han vil undervise kandidater, der ikke kom ind i byrådet, i at bruge fantasien.

Holstebro: - Til de kandidater, der netop er kommet ind i byrådet: Til lykke. Til de kandidater, der ikke klarede den: Ingen panik. Vi kommer snart!

Den fiktive borgmesterkandidat Jeppe, der huserede i Holstebro i 18 måneder indtil juni i år, er i gang med et nyt projekt. I virkeligheden hedder han Giuseppe Bonifati, taler i øvrigt glimrende dansk og rækker nu hånden ud til forsmåede byrådskandidater i projektet "politi-k-skolen".

Projektet har egentlig base i Skive Kommune, men Politi-k-skolen, som er stiftet af Kunstpartiet (det vil sige Giuseppe, hans kæreste Linda Sugataghy samt skuespilleren Alberto Martinez Guinaldo) rejser i 2018 rundt i Jylland for at give tips til politikere, der ønsker at se "Solens By".

Og hvad er så det? Tjah, udtrykket stammer fra den italienske filosof Tommaso Campanella, der skrev værket La città del sole i 1602, mens han sad i fængsel. I værket beskrev han en idealstat - på dansk hedder bogen "Solstaten".

- Han skrev i cellen, ledet af fantasien. Kan en by ledes af fantasien? Nej, det tror jeg måske ikke, men fantasien kan bestemt bidrage til udviklingen af, hvem der skal lede en by, mener Giuseppe Bonifati.

Han og førstedamen Linda førte fiktiv valgkamp i 535 dage og så - ifølge Giuseppe - "solbyen/solstaten" for sig i fantasien.

- Det var da svært, men vi forblev friske og voksede med projektet. Fordi vi skulle forstille os alt. Hvis ikke fantasien kan lede, kan den i hvert fald ledes. Mon ikke nogle af de politiske kandidater også gerne vil se "Solens By"?, spørger Giuseppe Bonifati.

Det får de så lejlighed til i 2018, nærmere bestemt 12. og 13. januar.

H. C. Østerby, der her ledes ind i en bil af Linda Sugataghy, som spillede førstedame under skuespiller-kæresten Giuseppe Bonifatis valgkamp, behøver næppe hjælp i Kunstpartiets Politi-k-skole. Men det er der andre, der gør, mener Giuseppe og Linda. Foto: Morten Stricker.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce