Annonce
Holstebro

Til forsmåede byrådskandidater: Kom og lær at bruge fantasien

- Filosoffen Tommaso Campanella skrev sit værk "Solstaten" om en ideel stat, mens han sad i fængsel. Hans fantasi førte ham ud forbi cellens tremmer. Fantasi kan bidrage til udviklingen af, hvem der skal lede en by, siger Kunstpartiets formand, Jeppe (Giuseppe Bonifati), der vender tilbage til Holstebro i januar for at tilbyde hjælp til forsmåede byrådskandidater. Pressefoto: Tommy Bay

Skuespilleren Giuseppe Bonifati er tilbage i Holstebro to dage i januar med sin Politi-k-skole, hvor han vil undervise kandidater, der ikke kom ind i byrådet, i at bruge fantasien.

Holstebro: - Til de kandidater, der netop er kommet ind i byrådet: Til lykke. Til de kandidater, der ikke klarede den: Ingen panik. Vi kommer snart!

Den fiktive borgmesterkandidat Jeppe, der huserede i Holstebro i 18 måneder indtil juni i år, er i gang med et nyt projekt. I virkeligheden hedder han Giuseppe Bonifati, taler i øvrigt glimrende dansk og rækker nu hånden ud til forsmåede byrådskandidater i projektet "politi-k-skolen".

Projektet har egentlig base i Skive Kommune, men Politi-k-skolen, som er stiftet af Kunstpartiet (det vil sige Giuseppe, hans kæreste Linda Sugataghy samt skuespilleren Alberto Martinez Guinaldo) rejser i 2018 rundt i Jylland for at give tips til politikere, der ønsker at se "Solens By".

Og hvad er så det? Tjah, udtrykket stammer fra den italienske filosof Tommaso Campanella, der skrev værket La città del sole i 1602, mens han sad i fængsel. I værket beskrev han en idealstat - på dansk hedder bogen "Solstaten".

- Han skrev i cellen, ledet af fantasien. Kan en by ledes af fantasien? Nej, det tror jeg måske ikke, men fantasien kan bestemt bidrage til udviklingen af, hvem der skal lede en by, mener Giuseppe Bonifati.

Han og førstedamen Linda førte fiktiv valgkamp i 535 dage og så - ifølge Giuseppe - "solbyen/solstaten" for sig i fantasien.

- Det var da svært, men vi forblev friske og voksede med projektet. Fordi vi skulle forstille os alt. Hvis ikke fantasien kan lede, kan den i hvert fald ledes. Mon ikke nogle af de politiske kandidater også gerne vil se "Solens By"?, spørger Giuseppe Bonifati.

Det får de så lejlighed til i 2018, nærmere bestemt 12. og 13. januar.

Annonce
H. C. Østerby, der her ledes ind i en bil af Linda Sugataghy, som spillede førstedame under skuespiller-kæresten Giuseppe Bonifatis valgkamp, behøver næppe hjælp i Kunstpartiets Politi-k-skole. Men det er der andre, der gør, mener Giuseppe og Linda. Foto: Morten Stricker.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce