Annonce
Indland

Tidligste tropenat i 19 år blev målt natten til onsdag

Tirsdag bød på årets varmeste dag, hvor der for første gang i år blev målt temperaturer på over 30 grader.

Natten til onsdag blev der målt tropenat på en enkelt vejrstation i landet.

Det oplyser den vagthavende meteorolog Mette Wagner ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Omkring Assens på Vestfyn kom temperaturen i nattetimerne ikke under 20 grader, som er DMI's definition på en tropenat.

- Umiddelbart er det kun i Assens, har vi haft temperaturer på over 20 grader. Resten af landet har været under, siger Mette Wagner.

De tidligste tropenætter, vi har oplevet i Danmark i nyere tid, var ifølge TV2 natten til 3. juli i 2010 samt natten til 4. juli i 2009.

Tilbage i 2000 målte man ifølge tv-stationen 20,6 grader som laveste temperatur natten til 21. juni.

Tirsdag bød også på årets varmeste dag, hvor der for første gang i år blev målt temperaturer på over 30 grader, hvilket DMI definerer som en tropedag.

Det er usædvanligt, at en tropedag bliver målt så tidligt på året, skriver TV2. Sidst, det skete, var i 2007.

Selv sidste år, som var både rekordvarm og -lang, skulle vi helt frem til den 16. juli for at finde årets første tropedag.

Til gengæld fik danskerne hele 13 tropedage i løbet af forrige sommer.

De 30 grader tirsdag blev målt i Vestjylland, mens det var køligst i Skagen, hvor temperaturen kun lige sneg sig op på 20 grader i løbet af dagen.

Onsdag får vi endnu en varm dag, oplyser Mette Wagner.

- Det bliver rigtig varmt, og temperaturen stiger hurtigt i løbet af formiddagen til mellem 25 og 30 grader.

- Særligt i det nordvestlige Jylland bliver det varmt.

En koldfront passerer ifølge meteorologen landet i løbet af eftermiddagen, hvor temperaturen vil falde en smule. Derfor er der heller ikke sandsynlighed for tropenat natten til torsdag, fortæller Mette Wagner.

- Det bliver en dejlig kølig nat mellem 11 og 15 grader, siger hun.

Temperaturen torsdag vil også være køligere - mellem 18 og 23 grader. Men allerede efter torsdag kommer endnu en varm front fra syd.

- Et lille dyk i temperaturen, men så stiger den et par grader søndag, hvor det ser ud til at toppe - endnu en gang, siger meteorologen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce