Annonce
Navne

Tidligere Struer-borger fylder rundt

Fødselar Preben Honoré. Privatfoto

60 år: Preben Honoré fra Struer runder et skarpt hjørne, når han 17. juni fylder 60 år. Han er søn af Gurli og Carl Honoré og er den mellemste af en søskendeflok på tre.

Han er født og opvokset i Struer og har tilmed været i lære hos Bang & Olufsen for at blive udlært som værktøjsmager.

Senere rykkede Preben Honoré teltpælene op og flyttede til København. Her har han gennem 34 år arbejdet hos DSB. Men på trods af, at han har boet mere end et halvt liv i hovedstaden, har han ikke glemt sine jyske aner. Han kommer jævnligt til Struer for at besøge sin lillesøster, svigermor og resten af Honoré-familien.

Når man lægger vejen forbi havnen i Struer, fortæller Preben Honoré altid stolt, hvordan han fik sin opdragelse som sejler i Struer Sejlklub. Her var han trofast medlem i sejlklubben gennem mange år, inden han tog turen over Storebælt. Her har han taget den gode vestenvind med sig. Han har i flere år været medlem af Kastrup Sejlklub, hvor fødselaren tilbringer alle sine fritimer på den båd, som han har sammen med sin bror.

Preben Honoré glemmer aldrig, hvor han kommer fra, og har fundet sig en kone, Anne Myrup, som også er fra Struer. Sammen bor de på Islands Brygge i København, hvor døren altid er åben for familien. Den tæller Prebens to børn Jacob og Signe, deres kærester, Line og Mads, et barnebarn, Harald, og Annes søn, Sebastian og hans kæreste, Isabella.

Prebens store dag bliver tilbragt med familie og venner i Kastrup Sejlklub, hvor der som altid vil være fest og dejlig stemning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce