Annonce
Struer

Tidligere kommunaldirektør har betalt pengene tilbage

Den tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune, Mads Gammelmark, har betalt alle pengene tilbage. De 123.000 kroner, som han uberettiget havde hævet til private formål på kommunens mastercard, er sendt retur til kommens kasse. Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Skatteborgerne i Struer har fået de 123.098,60 kroner retur, som tidligere kommunaldirektør erkendte at have brugt til private formål, da han fik dom for mandatsvig ved Retten i Holstebro 10. juni
Annonce

Struer: For en uges tid siden fik økonomiafdelingen i Struer Kommune en besked fra banken om en indbetaling på kommunens konto på 123.098,60 kroner.

Mads Gammelmark, som var kommunaldirektør i Struer Kommune fra 1. januar 2017 til han ifølge den officielle forklaring opsagde sin stilling med øjeblikkeligt varsel på grund af sygdom 8. august 2019, havde betalt, hvad han skyldte - og hvad han blev dømt til at betale tilbage til Struer Kommune under en retssag ved Retten i Holstebro 10 juni i år.

Her fik Mads Gammelmark en dom på seks måneders fængsel for mandatsvig, da han erkendte at have brugt det kommunale kreditkort, som han fik stillet til rådighed i Struer Kommune, til private formål i 174 tilfælde.

Ifølge anklageskriftet drejede det sig blandt andet om 51 transaktioner på tankstationer, hvor der alt i alt var hævet 13.872 kroner på kommunens konto.


Da dommen var afsagt, og den tidligere kommunaldirektør fik sin straf, var dette det eneste udestående, vi havde tilbage i sagen.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), Struer Kommune


I 15 tilfælde var der tale om hævninger i dagligvarebutikker for i alt knapt 4000 kroner. Desuden var der tale om en række kontant-hævninger og i et enkelt tilfælde om betaling for en taxatur i Frankrig, hvor Struer Kommune også kom til at betale for et besøg på et autoværksted.

Nu er pengene sendt retur til Struer Kommune.

Annonce

Mistede overblikket

- En rigtig god nyhed for skatteborgerne i kommunen, mener borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

- Da dommen var afsagt, og den tidligere kommunaldirektør fik sin straf, var dette det eneste udestående vi havde tilbage i sagen, konstaterer Niels Viggo Lynghøj og glæder sig over at kunne sætte en punktum og komme videre.

De private transaktioner på kreditkortet blev afsløret under en stikprøvekontrol i Struer Kommune i starten af august 2019.

I løbet af efteråret 2019 kom politiet ind i sagen.

24. januar 2020 blev Mads Gammelmark sigtet for mandatsvig.

Under retssagen forklarede han, hvordan han mistede overblikket på grund af en ubehandlet og dyb depression, en ikke diagnosticeret affektiv bipolar lidelse, samt et stort arbejdspres.

Dommen på fire af de seks måneders fængsel blev gjort betinget, og da han blev erklæret uegnet til samfundstjeneste, skal de sidste to måneder afsones.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce