Annonce
Erhverv

Tidligere håndbolddirektør åbner gulvbutik

- Det er selvfølgelig en satsning, hvor jeg sætter mine egne penge på spil, men jeg føler, at det er det rigtige at gøre, siger Emil Bjørnø. Foto: Johan Gadegaard
41-årige Emil Bjørnø begynder 1. oktober som selvstændig gulvmand med butik og showroom i Mejrup.

Holstebro: Emil Bjørnø var direktør i håndboldligaklubben TTH Holstebro i godt et år, inden klubben valgte at skifte ud på posten.

Netop 2015/2016-sæsonen var sportsligt den mest succesfulde i klubbens historie med Europa Cup-triumf og DM-bronze til dameholdet, mens klubbens herrehold for første og hidtil eneste gang vandt DM-sølv. De fine resultater kostede dog et underskud i millionklassen.

Der er efterhånden gået godt tre år, siden Emil Bjørnø stoppede som direktør i TTH Holstebro. Siden har han været en del af Idegården i Herning, der sælger gulve og fliser.

Efter mange overvejelser har han valgt at starte som selvstændig med salg af gulve og fliser. Han bruger september på at klargøre butikken på Elkjærvej i Mejrup.

- Det er selvfølgelig en satsning, hvor jeg sætter mine egne penge på spil, men jeg føler, at det er det rigtige at gøre. Jeg glæder mig meget, siger Emil Bjørnø.

- Jeg har valgt at starte i Holstebro, fordi jeg mener, der er et marked for det. I Herning er der ikke plads til flere, siger Emil Bjørnø.

Navnet på den nye butik er "Gulvdesign". Den nye forretning er ikke en del af en kæde.

- Jeg har lært branchen at kende. Jeg tror på mulighederne i Holstebro, siger den tidligere håndbold-direktør.

Han overtog lokalerne på Elkjærvej 1. september, og siden har han brugt al sin tid på at forberede åbningen 4. oktober.

Emil Bjørnø er bosat i Holstebro sammen med Tina Møller, som i mange år var ansat i TTH Holstebro. I dag er hun ansat i FC Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce