Annonce
Kultur

Tidligere formand: Jeg trak mig i vrede, da de ville brænde Jens Nielsens billeder

Arne Nielsen kan ikke forstå, dels at ingen tilsyneladende har ville have Jens Nielsens værker, dels at de står til at blive ødelagt. Arkivfoto: Palle Hyldahl Brændsgaard
Uværdig måde at udslette væsentlige spor efter en lokal kunstner, der havde og har stor betydning for mange, mener Arne Nielsen.

Holstebro: Arne Nielsen er ikke kun vred, men skuffet.

Han er både skuffet og vred.

Årsagen er, at der er lagt op til, at 250 af Jens Nielsens værker står til destruering. Et billedudvalg har fundet, at værkernes kvalitet hverken er god nok til at blive solgt eller have stående.

Annonce

Arne Nielsen var fungerende formand for det nedsatte billedudvalg indtil for nylig, men trak sig af samme årsag - han kunne ikke bakke op om at ødelægge kunstnerens værker.

- På et møde i kulturforvaltningen for cirka en måned siden var jeg uden om det øvrige udvalg indkaldt til et møde om processen om fremtiden for Jens Nielsens billeder. Her måtte jeg sige stop. Jeg kunne ikke følge forvaltningens indstilling om, at Jens Nielsens billeder skulle destrueres/brændes. Derfor trak jeg mig i skuffelse og vrede fra udvalget og dermed som fmd. for udvalget, skriver Arne Nielsen i en kommentar til avisen.

Jens Nielsen er en anerkendt kunstner, der også lagde navn til et museum i byen. Han blev dog i en sen alder ramt af en hjerneblødning, hvorfor han ikke længere kunne bruge sin højre hånd.

"Det viste sig i processen, at billederne, både qua deres stand og kunstneriske kvalitet, desværre ikke har megen interesse i dag," skriver forvaltningen forud for et møde i dag mandag. Her indstilles det, at Kultur- og Fritidsudvalget følger billedudvalgets anbefaling om at kassere værkerne.

Men Arne Nielsen undrer sig, at ingen har kunnet tænke sig værkerne.

- Jeg har undret mig over, at processen ikke vandt fremme, men efter en henvendelse til forvaltningen fik jeg at vide, at man på grund af arbejdspres og corona ikke have fået så meget gjort for at fuldføre den planlagte proces, skriver Arne Nielsen og tilføjer, at han var forundret over indstillingen om at ødelægge noget af Jens Nielsens arbejde:

- På mødet gav jeg udtryk for min skuffelse og vrede dels over processen, men også den uværdige måde at udslette væsentlige spor efter en lokal kunstner, der havde og har stor betydning for mange.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lene Dybdal (S), har følgende kommentar til sagen:

- Jeg har talt med Arne Nielsen, og jeg blev ked af at høre, at der havde været uoverensstemmelser. Dem vil jeg selvfølgelig også spørge ind til på dagens møde, siger Lene Dybdal.


Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Kultur

I et foredrag går rejsen til Italien, Spanien og Afrika

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce