Annonce
Navne

Tidligere elitesvømmer fra Holstebro bliver ny leder af Vestjydsk Fritidscenter i Ulfborg

Tidligere elitesvømmer Katarina Thomsen bliver ny leder af Vestjydsk Fritidscenter i Ulfborg. PR foto
Tidligere elitesvømmer fra Holstebro bliver ny leder af Vestjydsk Fritidscenter i Ulfborg.

Ulfborg: Vestjydsk Fritidscenter i Ulfborg har fået ny leder.

- Det er med stor glæde, at vi kan offentliggøre, at vi pr. 12. august 2019 har ansat Katarina S. Thomsen som leder af Vestjydsk Fritidscenter i Ulfborg, siger Mogens Svejgaard Poulsen i en pressemeddelelse.

Han er idrætsinspektør i Holstebro Kommune.

Katarina S. Thomsen er opvokset i Holstebro, men har de seneste syv år boet i Aalborg, hvor hun har læst Idræt på Aalborg Universitet.

Katarina Thomsen har sideløbende med sine studier været en del af svømmemiljøet i Aalborg, hvor hun både har været træner og livredder. Desuden har hun været med til at evaluere og optimere projekter omkring aktivering og vaneændringer i familier med overvægtige børn, samt processer omkring DGI's projekt "Bevæg dig for livet".

Katarina Thomsen er tidligere elitesvømmer fra Holstebro. I dag er hun stadig idrætsaktiv og har således en verdensrekord i 100 km roning, og hun stiller op til konkurrencer i styrkeløft. I forbindelse med ansættelsen i Vestjydsk Fritidscenter er Katarina Thomsen flyttet tilbage til Holstebro.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce