Annonce
Sport

Tiden er ved at rinde ud for speedwayklubben

Med få dage til skæringsdatoen ser det ikke ud til, at der i næste sæson bliver kørt superliga på banen i Skave. Foto: Morten Stricker

Når weekenden er ovre, er det formentlig slut med elitespeedway på banen i Skave. Det erkender formanden i Holstebro Speedway Klub, der ikke har fået den respons på klubbens nødråb, han havde håbet på.

Skave: De røde advarselslamper var allerede tændt på speedwaybanen i Skave, men når weekenden er ovre, bliver de efter alt at dømme slukket.

Ikke fordi truslen om en lukning af klubbens eliteafdeling er ovre, men fordi man har opgivet at holde den professionelle del af klubben i live. Klubbens nødråb om hjælp til at drive eliten, efter at direktør Erik Bøndergaard, holdleder Claus Ørts og bestyrelsesmedlem Peder Bøndergaard valgte at trække sig, har ikke hjulpet.

- Det hele er stadigvæk lidt imod os. Nogle enkelte har tilbudt at hjælpe, men det er desværre ikke til de tunge administrative poster som direktør og holdleder, så det ser svært ud, fortæller formand Henrik Jensen.

Og tiden er ved at rinde ud for at finde en løsning.

- I weekenden skal vi sige ja eller nej til, om vi skal være en del af superligaen i næste sæson, og det hænger i en meget tynd tråd, siger Henrik Jensen, der dermed ikke har fået det svar, han havde drømt om, da han gik ud med den første melding om problemerne i klubben:

- Jeg havde håbet, at vi med omtalen i avisen og vores opslag på Facebook kunne have lokket nogle ud af busken, som kunne tage over, men det er desværre ikke sket, siger Henrik Jensen.

Annonce

I weekenden skal vi sige ja eller nej til, om vi skal være en del af superligaen i næste sæson, og det hænger i en meget tynd tråd.

Henrik Jensen, formand i Holstebro Speedway Klub.

Sponsorer er væk

Rent praktisk kunne man godt vælge at køre eliteholdet videre og så lade ansvaret gå på skift mellem forskellige hænder fra amatørafdelingen, selvom der hverken bliver fundet en direktør eller holdleder.

Men det er ifølge formanden ikke en holdbar løsning. Især fordi problemet ikke kun er navne på personer, men også de økonomiske forpligtelser, der er forbundet med at køre i superligaen.

- En sæson koster i omegnen af en million kroner, og det er en stor mundfuld. Hvis vi påtager os så stor en forpligtelse, så kan det ramme hele amatørafdelingen, hvis tingene går galt, forklarer Henrik Jensen.

De økonomiske kvaler er kun blevet mere alvorlige af, at nogle af eliteafdelingens faste sponsorer er forsvundet i kølvandet på den seneste tids problemer.

- Nogle af de sponsorer, der har været med under Bøndergaard og Ørts, har vi ikke kunnet få bekræftet, at de fortsætter som sponsorer for holdet, konstaterer formanden.

Holstebro Elite har p.t. fire kørere på hånden til næste sæson, som har givet besked om, at de gerne vil køre for klubben i 2019, selvom klubben sådan set har givet dem fri til at finde andre arbejdsgivere på grund af usikkerheden om fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce