Annonce
Debat

Tid til at genstarte den nære velfærd

Dorthe Pia Hansen. Pressefoto

Læserbrev: Den 11. marts 2020 blev Danmark ramt af en verdensomspændende pandemi. Og nu godt et år senere har vi endnu ikke vundet kampen over denne forfærdelige virus, og dermed er vi ikke helt igennem krisen endnu og kan desværre ikke med sindsro sige, vi er ude på den anden side. Covid-19 forandrede livet for mange mennesker i hele verden.

Dog er der lys for enden af tunnelen. Vi tør endelig tro på fremtiden og kan så småt begynde at fornemme, at vi er på vej tilbage til den tid, vi kendte før covid-19. Og dog.

Vi har indtil nu løst denne krise flot, og med stolthed kan vi sige, vi har gjort det i fællesskab og respekt for hinanden.

Annonce

Borgerne i Holstebro Kommune sammen med resten af danskerne har vist samfundssind, og vores lokale erhvervsliv har opført sig meget ansvarsfuldt.

Sammen har vi bragt os godt igennem en usædvanlig tid, og der er grund til at klappe os selv på skulderne. Smitten i Holstebro Kommune er i skrivende stund lav. Mange af vores ældre og udsatte borgere er vaccineret. Vi skal dog fortsat passe på os selv og hinanden.

Jeg har en appel til mine politiske kolleger i Holstebro Byråd. Vi har en stor fælles opgave - vi skal have genstartet den nære velfærd og samfundet. Vi skal genstarte vores hverdag, og det kommer til at kræve, at vi sammen finder den nødvendige økonomi til at løse denne opgave.

Der er mange aktiviteter der er blevet udskudt eller aflyst som følge af corona. Og der er opgaver, vi ikke har fået løst.

Mange af vores borgere har lidt store afsavn. Vores børn og unge har været udfordret på deres trivsel og vigtig læring. De har manglet deres sociale liv og det fællesskab, som er vigtigt og er med til at udvikle dem til fremtidens udfordringer.


Det kræver både menneskelige og økonomiske ressourcer, for at vi sammen kan indhente det tabte på det offentlige område. Det sker ikke over en nat, men bliver et langt sejt træk.


Jeg har hørt om unge, der har fortalt om, at de var ensomme og ikke trives. Det er derfor vigtigt, vi tager de unge med på råd i forhold til deres behov for at komme tilbage til hverdagen og indhente det forsømte. Det har ikke været ”Det forsømte forår” men nærmere ”Det forsømte år”.

De ældre og udsatte borgere har måtte undvære besøg fra deres nærmeste familie. De har savnet deres hverdag med aktiviteter og samvær. Det er derfor vigtigt, at vi tager de ældre, udsatte og deres pårørende med på råd i forhold til deres behov for at komme tilbage til hverdagen. Vi skal have trygheden tilbage og genskabe en værdig hverdag for vores ældre og udsatte borgere.

Vi skal sikre vores borgere med handicap har fået den hjælp de søgte i tiden med corona og bagefter. At ingen hænger i systemet. Ingen skal føle utryghed og føle sig alene.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de mange dedikerede medarbejdere, vi har i Holstebro Kommune, har kæmpet en brav kamp under hele krisen for at sikre de bedste vilkår i den værst tænkelige situation for vores børn og unge, for vores syge, sårbare og udsatte borgere, for vores ældre og for alle Holstebro Kommunes borgere. Så en stor tak for det.

Vi har fortsat brug for at trække store veksler på jer. Sammen med I dygtige dedikerede medarbejdere og vi kommunalpolitikere, skal vi genstarte overnævnte områder. Det kræver både menneskelige og økonomiske ressourcer, for at vi sammen kan indhente det tabte på det offentlige område. Det sker ikke over en nat, men bliver et langt sejt træk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce