Struer

Ti skarpe til formanden: - Børnene er de vigtigste i vores kommune

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune, er i dag manden, der må stå model til vores ti skarpe spørgsmål. Arkivfoto: Morten Stricker.
Dagens mand i den varme stol er Peter Vestergaard (R). Han er formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune. Et felt, der med lørdagens mange demonstrationer for flere hænder i dagtilbuddene er blevet sat godt med fokus på i denne uge.

Hvordan har du det med, at børn og forældre i den kommune, hvor du sidder for bordenden, når det kommer til børn og unge, må på barrikaderne, fordi de føler, der er for få voksne i daginstitutionerne?

Ligesom vi i byrådet er opmærksomme på, at vi kan tilbyde vores børn de bedste tilbud, er det godt, at forældrene har samme fokus på området. Der er ingen tvivl om, at børnene er de vigtigste i vores kommune, hvorfor vi sidste år tilføjede flere midler til dagtilbuddene, men det er aldrig en dårlig ting, at forældrene giver udtryk for deres oplevelser.

Udefra set kunne det godt virke som lidt af en falliterklæring, at forældrene nu tyr til denne meget konfrontatoriske form for kommunikation, har I tabt forbindelsen til dem?

Vi skal først og fremmest huske på, at demonstrationen er en del af en landsdækkende kampagne. Når det er sagt, bliver jeg nødt til at nævne, at vi i Struer Kommune har en kontinuerlig, tæt sparring med forældrene via vores fælles, rådgivende udvalgsmøder med formændene for forældrebestyrelserne. Her drøfter vi de udfordringer, institutionerne står overfor. Ligesom vi i arbejdet med helhedsplanen har prioriteret at give ordlyd til både forældre, medarbejdere og ledere.

Har forældrene – set fra din stol – grundlæggende ret, når de siger, at der er for få hænder til at kunne løse opgaven optimalt i Struer Kommunes dagtilbud?

Vi har været klar over, at der har været behov for flere hænder samt et behov for udvidede åbningstider, hvilket førte til budgetudvidelsen på området. Det er klart, at man som forældre altid kunne tænke sig flere pædagoger i institutionerne, hvorfor jeg prioriterer at have en tæt dialog med forældrene og lederne i vores institutioner om budget og indholdet af de tilbud, vi tilbyder.

Du har udtalt, at der skal komme flere hænder i kommunens dagtilbud – har I som politikere sovet i timen, eller hvem har skylden for, at der er for få nu?

Nej, jeg synes ikke, vi har sovet i timen. Vi har jo netop været fokuseret på området og besluttede allerede i sidste budgetaftale at tilføre flere penge til området, da vi gerne så flere hænder omkring børnene.

Hvornår kommer der flere hænder i dagtilbuddene i Struer Kommune, og hvor mange sæt kommer der?

Der er løbende blevet tilføjet hænder til dagtilbuddene i Struer Kommune, og vi er i arbejdet med helhedsplanen ved at kortlægge, hvordan vi kan løfte kvaliteten på hele 0-18 års området.

Hvorfor er det for dig at se vigtigt, at der kommer flere ansatte i de kommunale dagtilbud?

Jeg mener, det er vigtigt, at de børn - og deres forældre - vi har i vores institutioner, oplever nærhed præget af et fagligt kompetent personale, der understøtter børnenes udvikling. Blandt andet har alle pædagoger været gennem et to-årigt kompetenceudviklingsforløb. Det er et led i tankerne omkring helhedsplanen og det fælles 0-18 års område, at vi arbejder med den tidlige indsats og at øge kvaliteten i dagtilbuddene.

I har i efterhånden lang tid arbejdet med den her helhedsplan for hele 0 til 18-års området – har det arbejde skygget for konkrete problemstillinger som den her, eller er planen en del af løsningen?

Arbejdet med helhedsplanen har givet os mulighed for at udvikle 0-18 års området i tæt samarbejde med forældre, medarbejdere og administration. Der har vi sat fokus på at identificere det, der kan blive bedre og især hvordan. Målet med helhedsplanen er at øge kvaliteten for vores børn og unge, og det gør vi bedst i fællesskab.

Hvad forventer du konkret, der kommer ud af arbejdet med helhedsplanen i forhold til normeringer i dagtilbuddene?

Det er for tidligt at sige endnu, da vi netop er i gang med den fase, hvor vi skal til at blive mere konkrete på forbedringsforslagene, men jeg håber, da også på, at der kan ansættes flere i vores dagtilbud.

Der florerer mange historier om, hvad konsekvenserne af for få hænder i dagtilbud kan være, er du grundlæggende enig i, at man bør have et princip om, at ingen børn skal overlades til sig selv?

Ja, selvfølgelig er der ingen børn, der skal overlades til sig selv.

Hvordan ser du egentlig tegningen for fremtidens dagtilbud i Struer Kommune se ud, når vi tænker fem til ti år ud i fremtiden?

Om ti år leverer vi stadig god kvalitet i vores dagtilbud og er blevet endnu skarpere på, hvad den gode kvalitet er. Vi vil børnene i Struer Kommune det godt, hvorfor vi har og fortsat kommer til at tilføje børn- og unge-området midler. Det er et gennemgående tema i helhedsplanen, at vi vil levere de bedste forudsætninger for vores børn – og det mener jeg allerede, at vi har taget godt hul på.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Det er nu overarmene skal bygges, hvis man vil følge med

Holstebro For abonnenter

Historisk feriehus til salg: Fabrikant Færchs fristed skal have nye ejere

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Navne

Krimiforfatter: Det er lidt som at være gift med Nora, men utro med Signe

Holstebro

Buch om mangelfulde kræftundersøgelser: Det er pinligt, vi er ikke blevet inddraget, og det bør laves om

Kultur

Venø Festival: - Vi nærmer os udsolgt

Ulfborg/Vemb

Travlhed i pensionaterne: Må dagligt sige nej til hundeejerne

Annonce