Annonce
Vinderup

Ti på fodboldhold smittet med covid-19

Næsten halvdelen af den "aktive" del af seniorernes fodboldtrup i Vinderup er testet positive for corona. Flere mangler fortsat svar på deres tests. Foto: Morten Stricker
Flere venter fortsat på svar på corona-test på Vinderup Idrætsklubs Seniorhold. Her har flere spillere henover weekenden fået svar på, at de er testet positive med covid-19.
Annonce

Vinderup: Otte spillere og to trænere på Vinderup Idrætsklubs seniorfodboldhold er konstateret smittet med covid-19.

Det oplyser klubben mandag til avisen.

- En af spillernes tætte bekendte var testet positiv. Det svar fik vedkommende fredag aften, så her sendte vi besked ud til alle spillere om at få taget en test, og lukkede samtidig ned for alt seniorfodbold i minimum 14 dage. Lørdag kom så det første svar med en spiller, der var testet positiv, fortæller Rasmus Visholm Jensen, formand for bestyrelsen i VIK.

Opdatering: Nu er 12 smittet med virusset. Læs artiklen her.

Siden er tallet henover weekenden bare vokset efterhånden som spillerne har fået svar på deres tests. Kun en enkelt træner har udvist symptomer.

- Resten har ikke haft tydelige symptomer, så vi har ikke rigtigt kunnet reagere før. Viste flere symptomer, kunne vi jo måske have set en tendens, siger han.


Ti mand er ti for meget. Og det er altid beklageligt - uanset hvem og hvor mange. Uanset om det er en fodboldklub eller privat. Men som forening er det jo beklageligt, at vi har nogle spillere, som er smittet, selvom smitten er kommet fra privatlivet. Men vi tænker ikke umiddelbart, at vi skulle have gjort noget anderledes.

Rasmus Visholm Jensen, formand for bestyrelsen i VIK


De ti smittede er tallet i skrivende stund denne mandag morgen. Men flere af spillerne venter fortsat svar på deres tests.

- Det er en 15-20 stykker, der fortsat mangler svar, siger Rasmus Visholm Jensen.

Annonce

Følger retningslinjerne

Helt præcist hvordan smitten har spredt sig, er endnu for tidligt at gisne om. Blandt andet fordi flere af spillerne også mødes privat. Men den klare formodning er, at det er til træningerne, smitten er opstået.

Det er selvom klubben ifølge formanden følger retningslinjerne fra DGI/DIF og sundhedsmyndighederne.

- Vi sørger for at der er håndsprit til alle før og efter træning, de redskaber, de bruger til træning, bliver sprittet af og vasket, der bliver ikke delt drikkedunke, og generelt følger vi retningslinjerne, siger Rasmus Visholm Jensen

Spørger man formanden, er det vanskeligt - på nuværende tidspunkt - at se, hvordan klubben skulle have handlet anderledes:

- Ti mand er ti for meget. Og det er altid beklageligt - uanset hvem og hvor mange. Uanset om det er en fodboldklub eller privat. Men som forening er det jo beklageligt, at vi har nogle spillere, som er smittet, selvom smitten er kommet fra privatlivet. Men vi tænker ikke umiddelbart, at vi skulle have gjort noget anderledes, siger formanden.

Endnu er det dog for tidligt for klubben at drage nogle konklusioner, mener han:

- Det er for tidligt at begynde at konkludere en masse - inden vi har set omfanget af det. Det er svær at gøre mere lige pt., siger han.

Annonce

Spredt?

Forhåbentlig har smitten ikke nået at brede sig videre ud:

- I hvert fald er flere af de smittedes familiemedlemmer blevet testet negative, siger formanden.

På Vinderup Idrætsklubs Seniorhold er i alt 55 spillere tilknyttet truppen - men kun omkring 25-30 spillere er til træning hver gang. Det er primært spillere fra 19-35 år, der spiller på holdet, der nu er lukket end i to uger.

Hvis spillerne i de kommende dage får negative svar på deres test, skal de testes igen 48 timer efter, da der kan gå otte døgn fra første kontakt, indtil det viser sig i en test. Det gælder også spillernes familie. Alle kampe i klubben er indtil videre udsat.

Formanden håber nu blot på det bedste:

- Vi krydser rigtig meget fingre for, at det stopper ved de ti, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce