Annonce
Erhverv

Ti kilometer sikkerhedszoner rundt om smittede ænder: Forbudt at sælge æg, høns og andre fugle

Fugleinfluenzaen har nu hærget danske fjerkræbesætninger i fem måneder, og udbruddet i Vinderup er det 15. udbrud siden november. Grafik: Fødevarestyrelsen.

Vinderup: Alle fugleejere i en ti kilometer stor zone rundt om den fugleinfluenza-smittede andebesætning ved Handbjerg får nu forbud mod at sælge både æg, høns og andre fugle.

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Samtidig har styrelsen oprettet en tre kilometer-zone rundt om den smittede besætning, som betyder, at alle fjerkræejere i området nu skal registrere deres fugle på landbrugsindberetning.dk.

Annonce

- Vi var tæt på at kunne ophæve restriktionszonerne efter de seneste udbrud på Vestsjælland, og så frem til at se en slutning på epidemien. Derfor er det ulykkeligt, at vi har et nyt udbrud. Det er en meget alvorlig og dødelig sygdom for fuglene, og nu må vi fastholde kravet om, at høns og andre fugle skal holdes under tag eller lukket inde, siger Tim Petersen, souschef i Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Foto: Peter Leth-Larsen

Ud over forøgede krav til de lokale fjerkræejere, findes der også findes flere fjerkræslagterier - herunder HK Scan - som i den kommende tid er pålagt særlige krav til rengøring og desinfektion af køretøjer, udstyr og personel, oplyser Fødevarestyrelsen.

Fugleinfluenzaen har nu hærget danske fjerkræbesætninger i fem måneder, og udbruddet i Vinderup er det 15. siden november.

Som følge af epidemien har hønse- og fjerkræejere i hele Danmark pligt til at holde dyrene overdækket eller lukket inde. Herudover har hvert udbrud medført yderligere lokale restriktionszoner for ejere af høns og andre fugle.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce