Annonce
112

Ti indbrud på fem år: Nu har Single Hytten haft indbrud to dage i træk

Vinfred Laugesen, formand for Single Hytten, har trods alt bevaret humøret: - Det er nok nogle tyve, der skal holde en studenterfest, siger han om de to indbrud. Foto: Morten Stricker
- Det er da træls, konstaterer formand, der nu er nødt til at tage hårdere midler i brug for at beskytte den udsatte Single Hytten.

Holstebro: De føler efterhånden, de har gjort det meste, men placeringen kan de nu engang ikke rokke med.

Single Hytten ligger for sig selv ved Ellebækvej i en afsides område, og det giver folk med uærlige hensigter gode arbejdsbetingelser, erkender formand for Single Hytten, Vinfred Laugesen.

- Det er da træls, og det er jo desværre ikke første gang. Jeg tror, det er tiende gang på de fem år, vi har eksisteret, at der har været indbrud, siger Vinfred Laugesen, der yderligere ærgrer sig over udgifterne og det bøvl, indbruddene hver gang forårsager.

- Der er jo ikke penge at komme efter her, tilføjer han.

Mandag opdagede Single Hytten, at en bagdør var brudt op i tidsrummet mellem lørdag og mandag aften, og Midt- og Vestjyllands Politi kan nu berette om endnu et indbrud mellem mandag og tirsdag. Fremgangsmåden er den samme, og ditto for udbyttet, der består af øl, vin og vand.

- Vi har jo åben bar hver weekend, så vi er nødt til at have noget på lager. Der er nok stjålet for en værdi af 4000 kroner, vurderer Vinfred Laugesen.

- Den første gang var døren brudt op med koben, selvom vi havde fået sat skydelåse op for netop at forhindre det. Fordi døren var ødelagt, havde vi sat lægter på for indersiden, men så havde de bare brudt døren op i den anden side, hvor hængslerne sidder. Den dør bliver aldrig dør igen. Når tyvene bare vil ind, så er der ikke meget, vi kan gøre, konstaterer formanden.

Det betyder dog ikke, at Single Hytten ikke tager kampen op. Foreningen har nu set sig nødsaget til at investere i et sikkerhedssystem, der både tager billeder og alarmerer, når udbudne gæster kommer på besøg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce