Annonce
Holstebro

Ti Holstebro-skoler til DM i skoleudvikling

Borbjerg Skole arbejder med metoden PALS sammen med ni andre folkeskoler i Holstebro Kommune. PR-foto
Børn og voksnes trivsel i skolen skal forbedres, og det samarbejder ti folkeskoler om i Holstebro Kommune. Deres indsats er nu indstillet til DM i skoleudvikling.

Holstebro: Alle er enige om, at trivsel for børn og voksne i folkeskolen er vigtig, og mange skole arbejder med projekter. Men i Holstebro Kommune er ti skoler gået sammen om at løfte opgaven i fællesskab, og den indsats er nu indstillet til en pris i Danmarksmesterskaberne i skoleudvikling. DM i skoleudvikling er en konkurrence med en præmiesum på 100.000 kroner.

De ti skoler er Borbjerg Skole og børnehus, Mejrup Skole, Tvis Skole, Nr. Felding Skole, Halgård Skole, Vinderup Skole, Staby Skole og børnehus, Idom Råsted Skole og børnehus, Vemb Skole og børnehus og Nørre Boulevard Skolen i Holstebro.

Skolerne benytter skoleudviklingsmodellen PALS, som står for Positiv Adfærd i Læring og Samspil. Flere af skolerne har i flere år benyttet PALS hver for sig. Nu gør de det sammen med fælles temaer og mål. Det første fælles tema er "relationer og fællesskaber", hvor lærere og andre ansatte skal opbygge gode relationer til alle elever, så alle føler sig som en del af fællesskabet.

Annonce

Forpligtende fællesskab

- Vi er den kommune i Danmark, som har flest PALS-skoler. Nogle har brugt metoden i 10 år, andre i 1-2 år. Nu har vi indgået et forpligtende fællesskab, hvor vi holder hinanden op på, hvad vi vil opnå, siger skoleleder Martin Faurholt fra Borbjerg Skole i en pressemeddelelse.

På hver af de ti skoler er der udpeget en tovholder, som er bindeled til de andre skoler.

DM i skoleudvikling afgøres ved organisationen Skole & Forældres landsmøde i Nyborg 15. november i år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mobiltelefonen afslørede 31 hash-kunder

Navne

Æresmedlem efter 25 års indsats

Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce