Annonce
Holstebro

Ti Holstebro-skoler til DM i skoleudvikling

Borbjerg Skole arbejder med metoden PALS sammen med ni andre folkeskoler i Holstebro Kommune. PR-foto
Børn og voksnes trivsel i skolen skal forbedres, og det samarbejder ti folkeskoler om i Holstebro Kommune. Deres indsats er nu indstillet til DM i skoleudvikling.
Annonce

Holstebro: Alle er enige om, at trivsel for børn og voksne i folkeskolen er vigtig, og mange skole arbejder med projekter. Men i Holstebro Kommune er ti skoler gået sammen om at løfte opgaven i fællesskab, og den indsats er nu indstillet til en pris i Danmarksmesterskaberne i skoleudvikling. DM i skoleudvikling er en konkurrence med en præmiesum på 100.000 kroner.

De ti skoler er Borbjerg Skole og børnehus, Mejrup Skole, Tvis Skole, Nr. Felding Skole, Halgård Skole, Vinderup Skole, Staby Skole og børnehus, Idom Råsted Skole og børnehus, Vemb Skole og børnehus og Nørre Boulevard Skolen i Holstebro.

Skolerne benytter skoleudviklingsmodellen PALS, som står for Positiv Adfærd i Læring og Samspil. Flere af skolerne har i flere år benyttet PALS hver for sig. Nu gør de det sammen med fælles temaer og mål. Det første fælles tema er "relationer og fællesskaber", hvor lærere og andre ansatte skal opbygge gode relationer til alle elever, så alle føler sig som en del af fællesskabet.

Annonce

Forpligtende fællesskab

- Vi er den kommune i Danmark, som har flest PALS-skoler. Nogle har brugt metoden i 10 år, andre i 1-2 år. Nu har vi indgået et forpligtende fællesskab, hvor vi holder hinanden op på, hvad vi vil opnå, siger skoleleder Martin Faurholt fra Borbjerg Skole i en pressemeddelelse.

På hver af de ti skoler er der udpeget en tovholder, som er bindeled til de andre skoler.

DM i skoleudvikling afgøres ved organisationen Skole & Forældres landsmøde i Nyborg 15. november i år.

Annonce
Struer

Sammenstød under venstresving

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Omtvistede minkgrave: Ny tvivlsom lov kan lovliggøre minkgrave - men måske i strid med grundloven

Annonce