Annonce
Struer

Ti års bordtennistørke er slut - ny klub etableret i Bremdal

Så er der igen mulighed for at komme til at spille bordtennis på klubplan i Struer Kommune. Foto: Johan Gadegaard

Ny bordtennisklub i Bremdal Aktivitetscenter er kommet godt fra start, og vil du være med, er der mulighed for at låne et bat og komme i gang.

Struer: Efter ti års bordtennis-tørke i Struer og nærmeste omegn har Ole Tanderup fra Bremdal fået etableret en ny klub i Bremdal Aktivitetscenter, hvor han også er badmintontræner.

- Men jeg synes, vi manglede en bordtennisklub, fortæller han og kastede sig ud i projektet uden sikkerhedsnet og helt på egen hånd i løbet af december.

- Jeg købte selv fem borde for at komme i gang, fortæller Ole Tanderup, og han var selvfølgelig spændt op, om der ville være opbakning til ideen, da han gjorde klar til den første klubaften tirsdag den 22. januar.

- Jeg var lidt spændt, da jeg stod der første gang og ventede på, om der dukkede nogen op for at være med. Ti minutter før vi skulle starte, var der kommet to, og jeg tænkte, at det var da ok, og så var vi i gang, men da klokken blev seks var vi 16, fortæller han.

Næste gang var der endnu flere på ungdomsholdet, og seniorerne har også fundet vej til de nye bordtennisborde, som bliver stillet op inde i opvarmningshallen i Bremdal Aktivitetscenter.

- De ældste er over 70 år gamle, fortæller Ole Tanderup, og alt i alt er der cirka 20 seniorer på holdet, og ungdomsholdet er delt i to for at der kan blive spilletid til alle.

- Det er langt over forventning, konstaterer han og glæder sig over opbakningen - og det er ikke kun fra medlemmerne af den nye klub.

Jeg er skeløjet og fra Aarhus, men kan du bruge mig til noget?

Martin Wind, bordtennisnørd og frivillig hjælper og træner i den nye bordtennisklub i Bremdal
Det kræver både koncentration og en god reaktionsevne at få gang i spillet. Foto: Johan Gadegaard

Den fysiske udgave af skak

19-årige Carl Hedegaard var også hurtig til at melde sig som træner, da han hørte om Ole Tanderups initiativ.

- Jeg spillede selv meget, da jeg gik i syvende klasse og vi havde en klub i Humlum, fortæller han - og der stod også andre på spring.

Martin Wind, som var med til at etablere klubben i Humlum for cirka ti år siden, reagerede prompte, da han hørte fra sin søn, at Ole Tanderup havde sat et opslag op i Bremdalhallen for at få udbredt budskabet om, at han gerne ville etablere en bordtennisklub i Bremdal.

- Jeg er skeløjet og fra Aarhus, men kan du bruge mig til noget?

Martin Wind meldte sig klar og hjælper gerne med både træningen af de unge spillere, der møder op helt uden forudsætninger, og med alt det praktiske.

- Det er helt klart noget, jeg vil prioritere, understreger han og kalder bordtennis for den fysiske udgave af skak.

- Du skal være dybt fokuseret, når du får teknikken på plads og kan spille på et vist niveau, fortæller han.

Men indtil videre gælder det bare om at komme i gang.

- Vi starter med at repetere alle de grundlæggende slag, så de kommer ind på rygraden, fortæller han, mens boldene flyver hen over nettet på bordene ned gennem hallen, og ud over de fem borde, som Ole Tanderup selv fik indkøbt til klubben, er der også blevet plads til fire sponsorborde.

Seniorerne må klare sig uden træner.

- Men vil man gerne være med, er der mulighed for at låne et bat, fortæller Ole Tanderup og glæder sig over den gode start.

Så flyver bordtennisboldene igen hen over bordene i Bremdal Aktivitetscenter med cirka 25 medlemmer af den nye klub på ungdomsholdet. Foto: Johan Gadegaard
Bordene bliver stillet op i opvarmningshallen, hvor der er klubaften hver tirsdag - også i vinterferien, hvis nogen skulle få lyst til at være med. Johan Gadegaard
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce