Annonce
Navne

Ti år på Karpenhøj Naturcenter: - Interessen for udeliv og aktiviteter i naturen er nærmest eksploderet i år

Karen Thingstrup, friluftsvejleder på karpenhøj Naturcenter, kan i februar fejre sit 10-årsjubilæum på stedet. Pressefoto
Karen Thingstrup, der stammer fra Vestjylland, har i de seneste ti år på Karpenhøj Naturcenter i Mols Bjerge været både bålkok, koordinerende friluftsvejleder og salgsansvarlig. I dag er hun leder af stedet.

Jubilæum: Med ni års erfaring som salgsansvarlig, bålkok og koordinerende friluftsvejleder på Karpenhøj Naturcenter i den sydlige kant af Nationalpark Mols Bjerge blev Karen Thingstrup for godt et år siden ansat som daglig leder af Karpenhøj. Dermed kan hun i disse dage fejre sit 10-årsjubilæum på stedet.

- At få overdraget roret og så ellers sejle direkte ind i en coronapandemi var selvfølgelig ikke det, jeg havde forestillet mig, med min nye rolle. Heldigvis er jeg bare blevet bekræftet i, at vi er et helt fantastisk hold af kollegaer her på Karpenhøj, som formår at navigere, også i fuldstændig ukendt farvand, siger hun.

Karpenhøj har i løbet af året trods corona oplevet stor lokal opbakning, både politisk, fra naboer, samarbejdspartnere og fra besøgende.


Vi er så privilegerede, at vi har en plads her midt i den skønneste natur, og den vil vi selvfølgelig gerne dele med så mange som muligt.

Karen Thingstrup, daglig leder af Karpenhøj Naturcenter


- Det har været helt overvældende at opleve, hvor stor interessen har været for stort set alle vores aktiviteter. Der har jo desværre været nødvendige aflysninger, men alt, hvad vi har kunnet gennemføre, har der været en utrolig opbakning til, fortæller Karen Thingstrup, der er opvokset lidt uden for Ulfborg Kirkeby og blandt andet er gået på Ulfborg Byskole.

Annonce

Flere og flere vil ud

At flere og flere har fået lyst til at komme ud i naturen, mærker man også på Karpenhøj.

- Interessen for udeliv og aktiviteter i naturen var i forvejen stigende, men i år er den nærmest eksploderet, og det er vi kun glade for. Vi har ikke patent på hverken natur, friluftsliv eller fællesskab, men i over 30 år har vi været med til at træde den sti, som nu heldigvis bliver både attraktiv og tilgængelig for flere og flere, fortsætter den daglige leder og understreger, at Karpenhøj sætter stor pris på samarbejdet med både organisationer, som DGI, Nationalpark Mols Bjerge og Syddjurs Kommune og andre iderige og dygtige folk.

Karpenhøj Naturcenter er en selvejende institution og har til huse på Naturstyrelsens areal. Derfor er der altid åbent på Karpenhøj. På den måde er naturcentret med til at understøtte initiativer omkring naturens tilgængelighed i Syddjurs Kommune og Mols Bjerge. Netop åbenheden forklarer Karen Tingstrup som grundlæggende for Karpenhøj:

- Vi er så privilegerede, at vi har en plads her midt i den skønneste natur, og den vil vi selvfølgelig gerne dele med så mange som muligt. Det er fantastisk at have et sted, hvor vi både kan tilbyde skræddersyede firmaarrangementer, skoletjeneste, ferieaktiviteter for hele familien og kurser for dem, som gerne vil nørde friluftsliv, samtidig med at vi kan sige til alle, at de er velkomne til at komme en tur forbi med madpakke og vandresko, lyder det fra 10-årsjubilaren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sound Hub Denmark indvier lydkunst

Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Annonce