Annonce
Holstebro

Ti år med forandringer

Eva og Flemming Madsen åbnede for ti år siden Sørvad Fodboldgolf. I dag er der adskillige flere aktiviteter på stedet, som derfor er omdøbt til "Fonagergård – et aktivt mødested". Foto: Knud Bunde
Sørvad Fodboldgolf har gennemgået stor udvikling siden starten.
Annonce

Sørvad: Da borgmester Lars Krarup den 30. maj 2010 klippede det røde bånd og tog det første spark på den nyanlagte 18 hullers bane ved Sørvad Fodboldgolf på Kleinstrupvej 5 i Sørvad, tænkte indehaverne Eva og Flemming Madsen nok ikke på, at de ti år senere skulle se tilbage på en årrække, hvor stedet fra kun at have fodboldgolf på programmet har udviklet sig til at være et aktivt mødested - nu med navnet Fonagergård.

At det er noget af en rejse, ægteparret har været på, og at det er gået godt, indrømmer de gerne.

- Vi har gennem årene fået trofaste kunder, der vender tilbage hvert eneste år. For eksempel  kan jeg nævne, at Lauge Høj fra Sørvad, der var med til at åbne banen sammen med Lars Krarup og verdensmesteren i fodboldgolf 2009, Jan Sunesen, stadig løser årskort til banen, siger Eva Madsen.

Annonce

70.000 gæster

- Vi har mange familier, der har gjort det til en tradition at holde en årlig familiekomsammen hos os. Og så kan vi glæde os over, at mange skoler, institutioner og foreninger efterhånden også kommer år efter år for at holde sæsonafslutning her, siger Eva Madsen, som sammen med ægtefællen anslår, at de på de ti år har haft omkring 70.000 gæster på stedet.

- En forlystelse som fodboldgolf er meget vejrafhængig, og vi har haft somre, hvor der har været flere dage med regnvejr end solskin. Hvordan har I klaret det?

- Det har vi kunnet takket være de indendørs lokaler, vi har. Inden vi åbnede, havde vi lagt vores svinedrift om fra stald til frilandsgrise. Derfor havde vi en tom stald i en forholdsvis ny bygning. Den besluttede vi derfor at bygge om til nogle hyggelige lokaler og anlægge terrasser udenom, hvor folk kunne opholde og hygge sig, når de ikke spillede bold. Terrasserne var og er til fri benyttelse, mens lokalerne skal bestilles i forvejen, siger Flemming Madsen.

Annonce

Løbende udvikling

Gennem årene er der sket en løbende udvikling af stedet. Allerede året efter åbnede man en sandkasse for de mindste børn, der savnede en aktivitet, mens de voksne spillede fodboldgolf. I 2013 introducerede man det populære Bumber Ball spil og holdt Vestjydsk Mesterskab med deltagelse af 12 hold. Senere kom Trouble Ball og Human ”bordfodbold” til.

Hidtil havde alt drejet sig om boldspil, men i 2015 besluttede ægteparret også at inddrage området i en nedlagt grusgrav, de havde på ejendommen. Her etablerede man et område med fire mountainbike baner af forskellig sværhedsgrad, ligesom der blev købt cykler og hjelme, som folk kunne leje. I dag er banerne faktisk bedre, end da de blev anlagt. For nu er de kørt faste, understreger Flemming Madsen.


Gennem årene er det blevet en livsstil for os at have både dyrene og fodboldgolf. Den kombination giver os rigtig megen energi. For vi møder altid glade og positive mennesker, der er godt tilpas, fordi de skal ud at være aktive.

Eva Madsen, indehaver.


Senest åbnede man i 2019 en ny og sværere ni hullers bane i tillæg til den "gamle" bane.

Annonce

En livsstil

- Hvad har det givet jer at drive alle disse fritidsaktiviteter ved siden af, at I også har en gård med en stor produktion af frilandsgrise?
- Gennem årene er det blevet en livsstil for os at have både dyrene og fodboldgolf. Den kombination giver os rigtig megen energi. For vi møder altid glade og positive mennesker, der er godt tilpas, fordi de skal ud at være aktive. Og det var faktisk også derfor vi valgte at skifte navn til "Fonagergaard – Et aktivt mødested", siger Eva Madsen, som altid er klar til at byde gæster velkommen uanset om det er til foldboldgolf eller en privat fest i de nye festlokaler, ægteparret udvidede stedet med i 2019.

Èn ting går hverken hun eller ægtefællen på kompromis med. Den høje standard, stedet er blevet kendt for i de første ti sæsoner skal holdes, og det gælder uanset om det er gæster, der har booket en tid eller kommer uventet. Den sidste mulighed er der en del, der gæster naboen Præstbjerg Naturcenter, der benytter sig af.

Annonce

Flere plusser end minusser

Eva og Flemming Madsen har dog som alle andre mærket virkningen af Covid-19. Fra starten var alt lukket på grund af coronavirussen, og som tiden gik fik den også indvirkning på udlejningen af de nye festlokaler.

- Håbet var, at vi kunne komme til at holde åbent hele året, selv om vi i starten var lidt usikre på, om folk ville se os som et oplagt sted til at holde deres private fest her ude på landet. Men det, vi hører folk sige, er, at her er natur og miljø omkring bygningerne med mulighed for at komme udenfor – og så er der plads til parkering i modsætning til mange steder inde i byen. Derfor kan vi da også glæde os over, at vi blandt andet skal have seks bryllupsselskaber, ligesom vi også har konfirmationer og fødselsdage booket, siger Eva Madsen.

- Så alt i alt et tilfreds par, der ser tilbage på de første ti år med det, der startede som en lille sidebeskæftigelse til dagens aktive mødested?

- Vi kan i hvert fald sige, at der har været flere plusser end minusser ved det gennem årene. For ellers havde vi lukket for flere år siden, siger Eva og Flemming Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

TDC arbejder på netværket i Struer

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Holstebro

Plastic-affald blev selvantændt

Annonce