Annonce
Struer

Thyholmer-lægefilm har skabt stor opmærksomhed

Der var masser af mennesker, da lægefilmen om Thyholm blev vist i midten af november, og responsen har siden været god. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Lokal lægerekrutterings-kampagnefilm har givet skærmtid hos både DR og TV2. Modtagelsen af filmen har været over forventning, lyder det fra folkene bag

Thyholm: Der har været masser af positiv respons, siden det lille spillested Høloftet midt november kunne lægge betongulv til intet mindre end en verdenspremiere, som arrangørerne selv kaldte det.

En ny og professionelt produceret film, der skal få praktiserende læger til Thyholm, blev vist for første gang - og den har allerede trukket godt med opmærksomhed med sig.

Det fortæller John Vangsgaard, der er stifter af "Ny Læge"-gruppen på Thyholm, som står bag filmen.

- Folk synes, det er en rigtig god film, og at den meget godt repræsenterer det billede, de selv har af Thyholm, og det er noget af det, jeg har været spændt på, forklarer John Vangsgaard og lægger så selv op til det helt store spørgsmål - har de så fundet nogle læger?

Annonce

Mere end forventet

Det korte svar er - ikke endnu - i hvert fald ikke, hvad lægegruppen på Thyholm har hørt til, men der er sået nogle frø, som John Vangsgaard formulerer det.

- Det havde vi heller ikke forventet. Folk skal lige have tid til at fordøje det, siger han.

Filmen er ifølge John Vangsgaard blevet vist i omegnen af 30.000 gange på nettet, og den har skabt omtale i både DR's tv-avis og TV2's Go' aften Live.

- Det har været en rigtig positiv oplevelse og faktisk lidt over forventet, så det er vi meget glade for, fortæller han og tilføjer, at de nu såede frø vil blive vandet godt og grundigt til maj.

- Der poster vi penge i en kampagne, der er målrettet læger i det hele taget, og så forventer vi også at komme i nærmere samarbejde med regionen om det her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce