x
Annonce
Struer

Thyholmer-knægt optræder til EM 2020 i København

18-årige Christopher Aarlit Bach fra Thyholm er en af blot to danske freestylere, der skal medvirke ved EM-slutrunden i fodbold til sommer i København. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Thyholm/København: 20-årige Maymi Asgari fra Aarhus og 18-årige Christopher Aarlit Bach fra Thyholm er valgt som de to danske fodbold-freestylere, der skal optræde sammen med Euro2020-maskotten, når København til sommer er en af 12 værtsbyer for EM i fodbold. Det skriver Dansk Boldspil Union i en pressemeddelelse.

Det er via en konkurrence, som UEFA stod bag, at de to unge danskere har vundet den fornemme opgave.

20-årige Maymi Asgari har spillet fodbold det meste af sit liv og træner i dag unge piger i streetfodbold i det område, hvor hun også selv er opvokset - nemlig i Gjellerupparken i Aarhus. Christopher kommer fra Thyholm og har vundet både DM i freestyle og deltaget i flere internationale mesterskaber. Den 18-årige gymnasieelev trænede tidligere to timer dagligt, men nu er det nok nærmere 4-5 timer om ugen.

- Jeg synes, det er utroligt fedt at være på det danske freestyle-team i forbindelse med EM i København. Jeg har længe ventet på, at der skulle blive et stort internationalt fodboldmesterskab i Danmark, og nu hvor det endelig bliver afholdt, skal jeg være en del af det - det glæder jeg mig utroligt meget til, fortæller Christopher.

De to freestylere får allerede debut i morgen fredag den 15. november til Danmarks EM-kamp mod Gibraltar, hvor Maymi og Christopher optræder i fanzonen på Rådhuspladsen i København.

Til sommer skal der spilles fire EM-kampe i Parken i København, og det foregår i juni måned. Her skal freestylerne optræde sammen med den officielle Euro2020-maskot Skillzy - både til hele optakten til slutrunden samt ved de enkelte kampe på stadion, i fanzoner og football Villages.

I København placeres football Village på Ofelia Plads. Første Euro2020-kamp i Parken spilles den 13. juni.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce