x
Annonce
Erhverv

Thyborøns butikker holder åbent

Karina Rytter og Casper Øgendahl er indehavere af Mr. LP, Sportigan og Miss P i Thyborøn, og de passer butikken på skift. Arkivfoto
Thyborøns butikker holder fortsat åbent, men de kører på vågeblus med få kunder og få medarbejdere på arbejde.

Thyborøn: Normalt er der fire på arbejde ad gangen hos en af Thyborøns store butikker, den kombinerede Mr. LP, Sportigan og Miss P i Bredgade.

I øjeblikket er der én medarbejder. Og det er på skift en af de to indehavere: Karina Rytter og Casper Øgendahl.

- Vi har besluttet os for kun at være her én ad gangen. Hvis en af os skulle få coronavirus eller komme i karantæne, så kan den anden køre butikken videre. Vi har ikke mange kunder i øjeblikket, men vi har dog en lille omsætning, og dermed er det rent økonomisk en fordel for os at holde åbent, siger Karina Rytter.

Hun tilføjer, at de selvfølgelig tager de nødvendige forholdsregler i forhold til f.eks. afstandskrav til hinanden og god håndhygiejne.

- Kunderne har stor forståelse for de forholdsregler, der skal tages, og da vi har en forholdsvis stor butik, kan vi sagtens overholde de to meter, der skal være mellem folk, siger Karina Rytter.

Situationen er den samme i de øvrige butikker på Thyborøns handelsstrøg, Bredgade. De holder åbent.

- Her i Thyborøn har vi den fordel, at langt de fleste steder er det butiksindehaveren, der selv ejer bygningen. Dermed er vi nok lidt bedre stillet rent økonomisk end andre steder. Men selvfølgelig er det en frygtelig situation at være havnet i, og hvis det kommer til at vare i længere tid, så vil det for alvor gøre ondt, siger Karina Rytter, der forventer, at butikken vil kunne gøre brug af nogle af de hjælpepakker, som regeringen har fremlagt.

- I en af hjælpepakkerne skal man have mistet 30 procent af sin normale omsætning for at komme i betragtning til støtte. Det får vi - og sikkert mange andre - desværre ingen problemer med at overholde, siger Karina Rytter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce