Annonce
Kultur

Thyborøn vil være Vestjyllands juleby nummer 1

Jyllands Akvariet og Iskunsten er i samarbejde med Café Seaside om julemarked i Thyborøn. pressefoto
Sidste år blev julemarkedet aflyst, men alle kræfter er sat til alle fire advents-weekender

Thyborøn: Thyborøn arbejder på at blive Vestjyllands juleby nummer 1, hvor man kan trække masser af gæster til byen. Det sker med et stort udendørs julemarked, som sidste år blev aflyst, men som gennemføres i år

Jyllandsakvariet og Iskunsten laver stort, udendørs julemarked og bakkes op af andre lokale kræfter, blandt andre Café Seaside, der sørger for de lune lækkerier til de sultne og tørstige.

- Faktisk opstod hele ideen til julemarkedet i Thyborøn allerede sidste år. Der blev opbygget en magisk juleudstilling med en række Isskulpturer i juletema, juletræer pyntet med den smukkeste pynt lavet af is. Flettehjerter og julekugler, og så ellers en traktorbus gejlet op med flere tusinde lys og muntert julemusik. Men lige som hele udstillingen åbnede, blev hele branchen tvangslukket på grund af corona. Det betød, at der stod en fuldstændig magisk juleudstilling i en verden af is bag låste døre, som ingen fik lov til at se, siger indehaver af både Jyllandsakvariet og Iskunsten, Michael Madsen.

Annonce

Nu får hele julearrangementet en ny chance og denne gang, har den bare fået endnu mere gas. Nu er det både indenfor og på en stor grund over for Iskunsten, at man kan opleve julen. Der er købt endnu flere lys og julepynt i lange baner, iskunstnerer har knoklet med at lave flere isskulpturer og iskunst, og der er mange flere afgange med Julemandens traktorbus og sjove aktiviteter.

På pladsen vil man finde en skov af juletræer, Café Seasides streetfood-bod med salg af varme drikke og et lille børnetog pyntet op med lys og grønt.

- Det er måneders forarbejde, der bliver realiseret, og derfor har vi også besluttet, at aktiviteterne finder sted hver eneste lørdag og søndag i alle adventsweekender. Ligeledes vil dagene op til jul være fyldt op med aktiviteter, så man har muligheden for at gøre ventetiden frem mod den store dag lidt sjovere for børnene, siger Michael Madsen.

En ny tradition

Interessen for jul og spændende julemarkeder kan få folk til at køre rigtig langt. De store julemarkeder i Tyskland, Tivoli i København og julemarkeder i Nordjylland, som alle har rigtig mange besøgende, er eksempler på, hvilke følelser og traditioner julen vækker i os. Nu melder Vestjylland sig ind i kampen om julegæsternes gunst.

Julemarked for familierne. Pressefoto

- Vi håber, at julemarked i Thyborøn kan vokse sig til noget stort, der kan trække rigtig mange julegæster til byen. Vi har noget her, som ikke findes andre steder i Europa, og vi håber, at vi med det kan skabe nye juletraditioner og gøre Thyborøn til Vestjyllands juleby nummer 1, siger Michael Madsen.

Julemarkedet finder sted hver weekend fra den 27. november til og med 19. december. Alle dage fra kl. 10.00-17.00Annonce
Holstebro

Når Jette er på arbejde er mundbindet frivilligt, men når hun skal handle i selvsamme butik, skal hun tage det på

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Sosu-elever frustrerede over fraværs-regler: Ikke fair, at vi kan blive smidt ud for fravær, vi ikke selv kan gøre for

Sport For abonnenter

Næsten alt var til salg da Bjarne åbnede dørene til værkstedet: Et slaraffenland for folk med benzin i blodet

Struer

Nu går slutspurten ind - en ny centerleder skal på plads, og feltet ser godt ud: - Jeg er optimist

Holstebro

VIDEO - det er fuldstændig vildt: Samme gymnasium gik hjem med guld, sølv og bronze

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Erhverv For abonnenter

Henrik fik en meget stor overraskelse, da han skulle redde firmaet: - Vi sidder på en skattekiste af klassisk dansk design

Kultur

Jul på egnsmuseum er aflyst

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Holstebro

Video: Pernille er tre lektioner fra at blive smidt ud af Sosu-skolen - hvad er der lige gået galt?

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Holstebro

Lange straffe til tyve: Kastede fire kilo tungt elektronik på patruljevogn i høj fart

Annonce