Annonce
Lemvig

Thyborøn mister indbyggere: Nu skal kampagne trække borgere til byen

Jesper Vinther Fruergaard fra Thyborøn Borgerforeninger tovholder for en kampagne, der skal få flere til at flytte til byen. Arkivfoto: Benny Gade
Hvis der stadig skal være et foreningsliv er det nødvendigt at flere flytter til Thyborøn, mener borgerforening

Thyborøn: De er selv glade for at bo i byen, men Thyborøn Borgerforening ser gerne, at flere fremover vil bosætte sig i Thyborøn.

Derfor har man for nylig sat gang i en bosætningskampagne. Under hashtagget #endestationthyborøn og med sloganet "Mon ikke det var her du skulle være", vil man gerne lokke flere til at bo i byen.

- Hvis vi stadig skal blive ved med at eksistere som borgerforening, og der i det hele taget skal være noget foreningsliv og andet liv, så er vi nødt til at blive nogle flere borgere, siger Jesper Vinther Fruergaard, der er bestyrelsesmedlem i Thyborøn Borgerforening og en af initiativtagerne til kampagnen.

Annonce

- Problematikken med bosætning bliver drøftet flere steder. Det sker både lokalt, men også i handels- og turistforeningen, hvor jeg også er med. Men vi håber på, at vi ud over at kunne få nogle tilbage også kan få nogle unge til at blive og tage de uddannelser og jobs, der er enten på eller ved havnen, tilføjer han.

Er selv tilflytter

Baggrunden for kampagnen om øget bosætning i Thyborøn er alvorlig. Siden 2007, som er det første år, hvor Danmarks Statistik har tal fra, er indbyggertallet i Thyborøn faldet med 19 procent fra 2330 borgere til i dag 1888.

Jesper Vinther Fruergaard er en af de borgere, der er gået den modsatte vej. For 11 år siden forlod han Holstebro for at flytte til spidsen af Harboøre Tange, og det er en flytning, han ikke har fortrudt.

- Jeg fandt ud af, at det er dejligt at bo her i Thyborøn, og at det er godt at blive en del af lokalsamfundet. Når man kommer fra en større by, kunne man tro, at man ikke kunne undvære gågaden, biografen eller cafelivet. Men når man først bor her i Thyborøn, kommer man til at tænke på, at man nok alligevel ikke brugte de ting så meget dengang, man boede i den større by, siger han.


Indbyggertal, Thyborøn

Sådan har indbyggertallet i Thyborøn udviklet sig siden 2007, opgjort ved indgangen til fjerde kvartal:

2007: 2330

2010: 2236

2013: 2141

2016: 2072

2019: 1966

2021: 1888


Annonce

Lavet videoer

I første omgang bliver der lavet i alt otte små videoer, der skal fortælle om livet i Thyborøn. De er lavet i samarbejde med reklamefirmaet Brovaerk, som Christian Toft Bro, der selv stammer fra byen, står bag.

De første fire videoer er blevet produceret, og de har efteråret som tema. Senere bliver der lavet yderligere fire små film, der skal have fokus på foråret og sommerlivet i byen. Desuden vil der blive sat gang i hashtagget på forskellige sociale medier, lige som erhvervslivet også får mulighed for at benytte sig af videoerne i deres kampagner for at få nye medarbejdere til virksomhederne og dermed også bosætte sig i byen.

Det bliver også de unge, der er flyttet fra byen, der i første omgang bliver målet at få fat i for kampagnen.

- Vi vil gerne gøre opmærksom på, hvad vi kan tilbyde i Thyborøn. Der vil altid være nogle, der flytter fra byen for at uddanne sig, og det skal de så hjertens gerne gøre. Men vi vil også gerne have dem tilbage, og her vil vi fortælle om den ro, familielivet og foreningerne kan tilbyde her, siger Jesper Vinther Fruergaard.

Når man kommer fra en større by kunne man tro, at man ikke kunne undvære gågaden, biografen eller cafelivet, men når man først bor her i Thyborøn kommer man til at tænke på, at man nok alligevel ikke brugte de ting så meget, dengang man boede i den større by

Jesper Vinther Fruergaard, tilflytter og bestyrelsesmedlem Thyborøn Borgerforening

Han tilføjer, at kampagnen også gerne må tiltrække borgere, der ikke har noget kendskab til Thyborøn i forvejen, til byen.

I første omgang er der ikke sat noget mål på, hvor mange borgere kampagnen skal tiltrække.

- Det vil altid være svært at sige, om det er en kampagne eller andre faktorer, der gør, at man vælger at flytte til Thyborøn. Kan vi få et par børnefamilier eller tre til, så vil det også give mere liv i foreningslivet. Men det vil ikke gøre noget, hvis der også kan komme andre aldersgrupper til, siger Jesper Vinther Fruergaard.

Annonce
Holstebro

Ejer melder sig klar til at genopbygge kro - og kommer med appel til nysgerrige sjæle

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Voldsomt snevejr lammer trafikken: - Skal du ikke noget meget vigtigt, så bliv hjemme

Erhverv For abonnenter

50 procent af medarbejderne blev fyret: Halvandet år efter er det ualmindeligt svært at få nye folk

Holstebro

Det meste af det, du skal bruge til juledekorationen, finder du i haven og i naturen

Erhverv

Dykkerfamilie henter overskud på 58 millioner: På havets bund finder de 200 kilo dybvandsbombe

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Leder For abonnenter

Men hvem skal passe farmor?

Kultur

Forslag til lokalplan klar: Frivillige håber på at begynde nybyggeri i efteråret 2022 - to år senere end planlagt

Erhverv

'KUMO-Henrik' har solgt KUMO: - Det er en kæmpe beslutning

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Holstebro

For seks år siden blev planerne om ny helårsbane sat i gang, men først har coronasmitte, og nu sneen udskudt indvielsen: - Det er lidt ligesom at blive slået hjem i ludo

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Holstebro

Smitten er ved at stikke af i sogn: 72 nysmittede den seneste uge - og det får kommunen til at reagere

Annonce