Erhverv

Thyborøn får igen livreddere

Også til sommer vil TrygFonden opsætte et bemandet livreddertårn på stranden i Thyborøn. Arkivfoto: Morten Stricker
TrygFonden flytter bemandingen af livreddertårn med en time

Thyborøn: Igen til sommer får gæsterne på badestranden i Thyborøn en ekstra sikkerhed.

For andet år i træk vil TrygFonden nemlig opstille et livreddertårn på stranden, hvor to livreddere vil holde øje med badegæsterne, når de nyder en tur i vandet i Thyborøn Kanal.

Teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune har sagt god for, at livreddertårnet vender tilbage til Thyborøn, hvor det for første gang var opsat sidste år.

- Jeg er rigtigt godt tilfreds med, at livreddertårnet vender tilbage til sommer. Jeg ved, at livredderne var rigtigt glade for at være i Thyborøn sidste år, og byen også var glade for at have dem, siger Karen Marie Pedersen, der er leder af Kystcentret i Thyborøn. Det var blandt andet hendes indsats, der gjorde, at TrygFonden sidste år valgte at opstille livreddertårnet i Thyborøn.

Gennem flere år har Kystcentret arbejdet med at informere om badesikkerhed, og livredderne brugte Kystcentrets faciliteter til blandt andet at rengøre deres udstyr.

Livredderne vil være på stranden i Thyborøn fra fredag 28. juni til og med onsdag 21. august. I forhold til sidste år bliver tårnets bemandingstid justeret med en time. Det betyder, at livredderne vil være i tårnet i tidsrummet 10.00-18.00 i år, mens de sidste år åbnede en time senere og også gik en time senere hjem.

- Flytningen af det tidsrum, hvor tårnet er bemandet, har vi ikke haft nogen indflydelse på. Jeg tror, at det kommer sig af nogle af de observationer, livredderne selv har gjort sig i den første sæson i Thyborøn. Og når tårnet er bemandet fra klokken 10-18, passer det også bedre med åbningstiderne for de øvrige attraktioner i Thyborøn, siger Karen Marie Pedersen.

Livreddertårnet i Thyborøn bliver ét af i alt 34 tårne, der i sommerugerne bliver opstillet ved populære, danske badestrande. Blandt dem er stranden i Torsminde, hvor der for første gang vil blive opsat et livreddertårn i år.

0/0
Annonce
Erhverv

Århusianske iværksættere ryddede bordet ved prisfest

Erhverv

Dyb frustration: Nej til ny vej ind på Gimsinglundvej

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Sydjylland

Direktør til minister: Væk med barrierer for biogas i lastbiler

Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Sydjylland

Charmeoffensiv for en branche i bevægelse

Sydjylland

Det altid åbne værksted

Annonce