Annonce
Kultur

Thure Lindhardt fortolker prinsens digte: Han var en ambassadør for kultur og kunst

Skuespiller Thure Lindhardt fortolker prins Henriks digte sammen med Holstebro Dansekompagni og Klassiske Dage. Foto: Tobias Kobborg
Gennem dans, musik og kunst får prins Henriks digte nyt liv, når Holstebro Dansekompagni og Klassiske Dage sammen med Thure Lindhardt skaber fem kunstfilm med udgangspunkt i den kongelige poesi.

Thure Lindhardts intense stemme fortæller om måner og morgenrøde, om længsler og drømme, når han fremfører prins Henriks digte i fem korte kunstfilm. Poesien bliver fortolket ikke kun af skuespillerens stemme, men også af dansende kroppe fra Holstebro Dansekompagni og spillende musikere fra Klassiske Dage.

Det er forestillingen ”Månesang”, der efter to års udsættelser på grund af coronarestriktioner har fået nyt liv i filmformatet. Forestillingen vil dog blive opført i 2022, og på prins Henriks fødselsdag 11. juni åbner billetsalget.

Indtil da kan man i fem kunstfilm af cirka fem minutters varighed opleve hvordan dans, poesi, kunst og musik smelter sammen i fortolkningen af prinsens digte.

Annonce

Det er ikke første gang, at skuespiller Thure Lindhardt læser prins Henriks digte højt. Ved en begivenhed i forbindelse med en udgivelsen af en digtsamling læste skuespilleren den danske version af digtene, mens prinsen selv læste den franske.


Prins Henrik havde sandsynligvis ikke udgivet digte, hvis han ikke havde haft den position, han havde. Men at han valgte at bruge den position på at skabe kunst, synes jeg er meget prisværdigt.

Thure Lindhardt, skuespiller


- Det var da en stor oplevelse. Det var meget smukt, at han selv læste op på fransk. Det giver en anden klang at arbejde med sit modersmål, det er der ingen tvivl om. Det kan jeg også mærke, når jeg spiller på tysk eller engelsk. Det danske er bare noget andet. Men jeg synes, det var godt, at de blev oversat, for det skabte en bro til hans danske liv. Og jeg husker, at han var vældig tilfreds med dem, siger Thure Lindhardt.

Digtene, der fortolkes i de fem film er længselsfulde, drømmende, romantiske og fyldt med kærlighed, fortæller skuespilleren, der glæder sig over, at Danmark har et kongehus, hvor dronning Margrethe er og prins Henrik var ikke bare interesserede i, men udøvere og skabere af kunst.

- På den måde bliver de ambassadører for kunst og kultur. Derfor synes jeg, at man skal se bag om anmeldelser, og hvad man ellers ville forlange af andre kunstnere, for prins Henrik havde sandsynligvis ikke udgivet digte, hvis han ikke havde haft den position, han havde. Men at han valgte at bruge den position på at skabe kunst, synes jeg er meget prisværdigt. For kunsten giver os empati, samhørighed og fællesskab, siger Thure Lindhardt.

De fem kunstfilm bliver løbende udgivet - den sidste kommer 1. juli.

De kan blandt andet ses på vimeo.com/user138307835/videos eller Holstebro Dansekompagnis facebookside og Instagram.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce