Annonce
Kultur

Thure Lindhardt fortolker prinsens digte: Han var en ambassadør for kultur og kunst

Skuespiller Thure Lindhardt fortolker prins Henriks digte sammen med Holstebro Dansekompagni og Klassiske Dage. Foto: Tobias Kobborg
Gennem dans, musik og kunst får prins Henriks digte nyt liv, når Holstebro Dansekompagni og Klassiske Dage sammen med Thure Lindhardt skaber fem kunstfilm med udgangspunkt i den kongelige poesi.

Thure Lindhardts intense stemme fortæller om måner og morgenrøde, om længsler og drømme, når han fremfører prins Henriks digte i fem korte kunstfilm. Poesien bliver fortolket ikke kun af skuespillerens stemme, men også af dansende kroppe fra Holstebro Dansekompagni og spillende musikere fra Klassiske Dage.

Det er forestillingen ”Månesang”, der efter to års udsættelser på grund af coronarestriktioner har fået nyt liv i filmformatet. Forestillingen vil dog blive opført i 2022, og på prins Henriks fødselsdag 11. juni åbner billetsalget.

Indtil da kan man i fem kunstfilm af cirka fem minutters varighed opleve hvordan dans, poesi, kunst og musik smelter sammen i fortolkningen af prinsens digte.

Annonce

Det er ikke første gang, at skuespiller Thure Lindhardt læser prins Henriks digte højt. Ved en begivenhed i forbindelse med en udgivelsen af en digtsamling læste skuespilleren den danske version af digtene, mens prinsen selv læste den franske.


Prins Henrik havde sandsynligvis ikke udgivet digte, hvis han ikke havde haft den position, han havde. Men at han valgte at bruge den position på at skabe kunst, synes jeg er meget prisværdigt.

Thure Lindhardt, skuespiller


- Det var da en stor oplevelse. Det var meget smukt, at han selv læste op på fransk. Det giver en anden klang at arbejde med sit modersmål, det er der ingen tvivl om. Det kan jeg også mærke, når jeg spiller på tysk eller engelsk. Det danske er bare noget andet. Men jeg synes, det var godt, at de blev oversat, for det skabte en bro til hans danske liv. Og jeg husker, at han var vældig tilfreds med dem, siger Thure Lindhardt.

Digtene, der fortolkes i de fem film er længselsfulde, drømmende, romantiske og fyldt med kærlighed, fortæller skuespilleren, der glæder sig over, at Danmark har et kongehus, hvor dronning Margrethe er og prins Henrik var ikke bare interesserede i, men udøvere og skabere af kunst.

- På den måde bliver de ambassadører for kunst og kultur. Derfor synes jeg, at man skal se bag om anmeldelser, og hvad man ellers ville forlange af andre kunstnere, for prins Henrik havde sandsynligvis ikke udgivet digte, hvis han ikke havde haft den position, han havde. Men at han valgte at bruge den position på at skabe kunst, synes jeg er meget prisværdigt. For kunsten giver os empati, samhørighed og fællesskab, siger Thure Lindhardt.

De fem kunstfilm bliver løbende udgivet - den sidste kommer 1. juli.

De kan blandt andet ses på vimeo.com/user138307835/videos eller Holstebro Dansekompagnis facebookside og Instagram.

Annonce
Holstebro

Sådan skal vandtårnet se ud: To etager højere og proppet med unge mennesker

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Se video: Markant bygning er ved at forsvinde - skal gøre plads til 'ny' bydel

Holstebro For abonnenter

Ville forbedre rekrutteringen til lægebilerne, men det gik stik modsat: Får 5000  kr. mere i løn i naboregionen

Holstebro

Millioner på vej til VIA's læreruddannelser - også i Nørre Nissum og Holstebro: Sådan skal pengene bruges

Navne For abonnenter

Han er årsagen til, at containere spærrer rådhuspladsen for tiden

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Struer

Kampklædt politi rykkede ud: Satudarah luftede rygmærkerne på villavej

Vestjylland For abonnenter

KD-storkredsformand efter landsformandens afgang: Det er da ikke en af de gode oplevelser

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Holstebro

Endnu en restaurant åbner: Sætter blus under den store wok

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Struer

Mangel på hænder og et efterslæb, der ikke kan indhentes, får nu sundhedsplejen til at udskyde og aflyse en række opgaver

Holstebro For abonnenter

Kærestepar og datter torpederet bagfra: - Vi er begge i chok og kører aldrig den vej igen

Struer

Hvad skal der dog laves her? Har du også undret dig, kommer svaret her

Annonce