Annonce
Vinderup

Thulesen Dahl på besøg i Mogenstrup: - Det er uden tvivl, den største udfordring herude

Kristian Thulesen Dahl kom mandag på besøg i først den lokale idrætsforenings klubhus, dernæst det nye fælleshus - og til sidst Mogenstrup Forsamlingshus, hvor han her på billedet står ved Dagny Hededal Olesen, bestyrelsesmedlem i forsamlingshuset. Foto: Johan Gadegaard
Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen Dahl lagde mandag formiddag vejen forbi Mogenstrup, hvor han diskuterede med flere af de lokale borgere om blandt andet realkreditinstitutternes begrænsninger.

Mogenstrup: At det kan være svært at få sit hus solgt i en landsby med lige knapt 217 indbyggere, det kan Rene Thimm Abildgaard skrive under på. For udover at være formand for den lokale borgerforening, bor han selv i Mogenstrup med sin kone og børn - landsbyen, som partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF), mandag formiddag besøgte.

Og jo - huset var billigt - cirka 200.000 kroner - da han tilbage i 1999 skrev under. Men siden er der blevet renoveret og bygget til for ialt 1,2 millioner kroner. Men da han for lidt over seks år siden ville af med huset igen, viste det sig hurtigt umuligt - hvis ikke han skulle derfra med en kæmpe gæld i rygsækken - en udfordring, som er velkendt i landsbyen, hvor flere nu som løsning har lejet deres huse ud:

- Vi gik til ejendomsmægler, der vurderede det til én million kroner. Så vi opgav ret hurtigt at sætte det til salg, siger 41-årige Rene Thimm Abildgaard, der arbejder som elektriker i Sevel.

Han har i dag, hvor Kristian Thulesen Dahl har sat sig til rette ved morgenbordet i idrætsforeningens klublokale, taget fri fra arbejde for at kunne følge partiformanden rundt i byen. Og han håber, at rundturen kan være med til at synliggøre de udfordringer, der er. Ikke bare med at sælge huse i landsbyer som Mogenstrup, men også udfordringerne for nye par, der ikke kan låne penge af realkreditinstitutionerne, når der skal købes hus i landsbyerne.

- Det er uden tvivl, den største udfordring herude, siger Rene Thimm Abildgaard.

Annonce

Thulesen Dahls besøg i Mogenstrup

Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer inviterede mandag formiddag Kristian Thulesen Dahl (DF) forbi først Mogenstrup by - dernæst kvæglandmand Anders Nørgaard. Formålet med besøget var blandt andet at synliggøre de muligheder og udfordringer der er i livet på landet. De to organisationer søger gennem en række valgbesøg blandt andet at skabe bedre balance mellem land og by.

Kilde: Landdistrikternes Fællesråd

Lempeligere regler

Men sådan bør det ikke være, lød det fra Thulesen Dahl, der som bekendt befinder sig i en valgkamp. Han vil sikre, at det i højere grad er muligt for fremtiden at låne til køb af en ejendom - også i en landsby. Som han ser det, er reglerne lige nu for rigide, og dem bør man løsne op for, mener han:

- Vi har arbejdet meget med nogle regler omkring realkreditten i forhold til, hvornår de kan låne ud. Og realkreditinstitutterne siger jo, at når de har den politik, de har – er det fordi, vi regulerer dem for stramt. Der må vi tage en diskussion med dem om, hvad er det for nogle ting, vi skal justere på – hvor det er, vi skal lempe, for at de i højere grad også kan låne ud til landdistrikter og landsbyer, sagde han, da hæren af lokale og journalister nåede sidste stop på rundvisningen; Mogenstrup Forsamlingshus.

For partiformanden står landsbyen mellem Skive og Holstebro som et af mange eksempler på de små samfunds udfordringer:

- Jeg opfatter det i virkeligheden som prototype-eksempel på, hvordan tingene er mange steder i landet. En lokalbefolkning, der kæmper for deres lokalsamfund - selvfølgelig også egoistisk i forhold til at kunne sælge sit eget hus, men også fordi, de har oplevet igennem deres liv, at det her lille samfund har en værdi - og kan skabe noget tryghed og noget ro, sagde han.

Tvivler på ændringer

For 41-årige Rene Thimm Abildgaard er planerne om at flytte fra byen droppet. Han tvivler på, at det bliver lettere i fremtiden, på trods af løfter fra politikerne:

- Han (Thulesen Dahl red.) virkede da meget oprigtigt, og jeg tror da, han vil gøre noget ved det. Men om de andre partier også er med, det ved jeg så ikke. Og det er måske svært at tro på, at den her ændring kommer, at det skal lykkes den her gang, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce