Annonce
Holstebro

Thorsminde Strand får livreddere til sommer

Badegæsterne kan se frem til livreddere på Thorsminde Strand til sommer. Pressefoto: TrygFonden

Når dagene igen bliver lange og kroppen skal køles ned ved Thorsminde, vil det ske med livreddere på stranden. Trygfonden og Holstebro Kommune har netop indgået et samarbejde.

Thorsminde: Der vil være kystlivreddere på stranden ved Thorsminde, det sikrer et samarbejde, der netop er indgået mellem Holstebro Kommune og Trygfonden.

Formanden for kommunens Erhverv- og Turismeudvalg ser frem til sommerens samarbejde med Trygfonden. Thorsminde er udpeget som et stærkt feriested på vestkysten.

- Vi er glade for nu at kunne supplere det allerede eksisterende flydetorv med et livreddertårn og livreddere på stranden. Det er et greb for at gøre det endnu mere attraktivt at besøge og bade i Thorsminde i skolernes sommerferie, hvor sæsonen er på sit højeste, siger Søren Olesen (DF) i en pressemeddelelse.

Forberedelserne er allerede i gang til indtoget af badegæster og livreddere til sommer.

- Vores livreddere er i fuld gang med at forberede sig på sommerens udfordringer og ser frem til at skabe trygge rammer for strandens gæster og klæde dem på med en masse god og vigtig viden om, hvad man skal være opmærksom på, når man er i eller ved vandet, siger programchef for sikkerhed i TrygFonden, René Højer.

Den nye aftale med Holstebro Kommune gælder i foreløbigt et år. Det er kommunen, som har ansvaret for at sætte det velkendte røde og hvide livreddertårn op, ligesom det er kommunen, der skal tage det ned og opbevare det uden for sæsonen. Derudover skal Holstebro Kommune sørge for overnatning til livredderne.

Livreddertårnet fungerer som livreddernes arbejdsplads, hvor alt det udstyr som de kan få brug for vil være herunder hjertestarter.

Annonce

Livreddere i Danmark

TrygFonden har i forvejen kystlivreddere tilknyttet 35 strande i Danmark, og her havde livredderne i seneste sæson 52 livreddende aktioner, hvor det blev vurderet, at 73 mennesker var i livsfare. I Midt- og Vestjylland er TrygFondens kystlivreddere desuden til stede i Hvide Sande, Søndervig og på Thyborøn Strand. I sommeren 2018 udførte livredderne på de tre strande i alt 11 livreddende aktioner, 139 førstehjælpsaktioner, 907 forebyggende aktioner og 4.968 oplysende indsatser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce