Annonce
Navne

Thomas, årets første HHX-student: Det bliver nok noget med medier

HHX vicerektor Jens Christen Hylkjær sammen med årets første student, Tobias Rusbjerg Pedersen. PR-foto

Holstebro: - Tre års spændende undervisning er slut, nu ved jeg alt om afsætning og virksomhedsøkonomi.

Det sagde årets første HHX-student i Holstebro, Tobias Rusbjerg Pedersen, da han fredag lige havde sundet sig efter den sidste eksamen. Organisation var faget han var blevet eksamineret, i og det blev et flot 7-tal der skal i huen. Det oplyser Uddannelsescenter Holstebro i en pressemeddelelse.

Udenfor eksamenslokalet stod familien klar med blomster og bobler, og far fik fornøjelsen af at sætte huen på hovedet. Nu var det jo mor der fik lov da storebror blev HHX-student for 3 år siden.

Efter fejringen venter et sabbatår.

- Bagefter tænker jeg at videreuddanne mig inden for noget med medie, og det skal nok være i Aalborg, men det kan jo ændre sig, når jeg lige får tænkt det igennem i løbet af mit sabbat år, siger Tobias, inden han går tilbage til boblerne og fejring med familien.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce