Annonce
Erhverv

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Thise Mejeris Vesterhavsost har vundet en pris for den variant af osten, som bliver lagret i tre måneder i en nedlagt kalkmine i Hjerm. Arkivfoto: Thomas Maxe
Ved Mejeriforeningens uddeling af den årlige Gourmetpris var der gevinst til Thise Mejeris Vesterhavs-ost, som får ekstra smag efter grubelagring i Hjerm.

THISE/HJERM: Madanmelder, journalist og indehaver af Feinschmeckeren.dk Rasmus Palsgaard var en del af dommerpanelet, da Mejeriforeningen uddelte sin årlige Gourmetpris, og han var ikke i tvivl om, at Thise Mejeris økologiske grubelagrede Vesterhavsost var den bedste i kategorien ”hårde oste”.

- Jeg synes, det er en virkelig velafstemt ost, hvor du kan sætte hak ved alle de parametre, som skal til for at skabe en vellykket ost: En skøn nøddekarakter, en anelse frugtighed - altså den har de ramt lige bagi, sagde han ved prisuddelingen.

Det, jeg synes, der gør den rigtig spændende, er, at den har været i gruben.

Camilla Bojsen-Møller, osteblogger

Meddommer Camilla Bojsen-Møller, der har bloggen Ostesnak.dk (jo, sådan én findes faktisk), fremhævede de gode egenskaber, som Vesterhavsosten har fået efter et tre måneders ophold i den gamle kalkgrube i Hjerm:

Annonce

- Det, jeg synes, der gør den rigtig spændende, er, at den har været i gruben, hvor den har ligget i den der høje luftfugtighed og har fået lidt mere cremet konsistens, så den er lidt blødere i udtrykket - men samtidig er blevet mere intens i smagen.

Lige noget for en franskmand

Andreas Tancula Møller, vinder af Sol over Gudhjem 2021, kok og souschef på Restaurant Møntergade, var ligeledes begejstret over den vestjyske ost:

- Hvis jeg fik besøg af en franskmand, og han lige skulle se en ost blive svunget med herhjemme, så ville jeg klart smide den her Vesterhavsost op til ham.

Direktør Poul Pedersen fra Thise Mejeri var ifølge branchemediet Food Supply henrykt over førstepladsen i kategorien med hårde oste:

- Sådan en pris bliver man glad for, for det er altid med spænding, man sender en ost ind. Dagens resultat er en stor anerkendelse, og vi er ikke så lidt stolte over at vinde med vores Vesterhavsost. Det er utroligt, hvordan lagringsforholdene kan indvirke på osten. Der sker noget med en ost, der har været nede i gruberne, siger han til Food Supply.






Annonce
Struer

Heidis prøve var "atypisk": - Jeg har fået at vide, at det må være Omikron

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Erhverv

26-årig har åbnet egen salon: - Det begyndte med, at jeg klippede min mormor

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Omikron kan være vejen ud af pandemien: Corona vil med tiden sidestilles med influenza, mener norsk forsker

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Erhverv

Charlotte er studerende og medejer af et værtshus: - Det har været travlt, men fedt

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Annonce