Annonce
Holstebro

Testcenter klagede over bilister, og der var bestemt noget at komme efter

Det var her på strækningen på Mozartsvej, at politiet i formiddag målte hastighed. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.
- Covid-19 er jo farligt nok i forvejen. Man behøver jo ikke forøge risikoen for ulykker ved at køre for stærkt, siger leder af færdselspolitiet.

Holstebro: To personer kan se frem til at skulle op til en ny køreprøve, og 22 andre bilister kan se frem til en hilsen fra færdselspolitiet inklusive et bødeforlæg.

Det sker efter, at politiet torsdag formiddag har haft fotovognen stillet op på Mozartsvej ved det nationale covid-19 testcenter.

- Vi havde fået henvendelser fra centret om, at man synes, at der blev kørt rigeligt stærkt i området, fortæller leder af færdselspolitiet, Henrik Glintborg.

Derfor stod politiet klar allerede klokken 06:45 i morges, og da det pakkede udstyret sammen klokken 13, var de ansattes mistanke blevet bekræftet.

24 bilister blev blitzet for at køre for stærkt på vejen, hvor fartgrænsen er 60 kilometer i timen:

- En af bilerne kom flyvende forbi med 100 kilometer timen og en anden med 102 kilometer i timen. De kan nu begge se frem til en betinget frakendelse af kørekortet, fortæller Henrik Glintborg.

- En af bilerne kom flyvende forbi med 100 kilometer timen og en anden med 102 kilometer i timen. De kan nu begge se frem til en betinget frakendelse af kørekortet, fortæller leder af færdselspolitiet Henrik Glintborg. Foto: Morten Stricker.

Det betyder, at de godt må beholde kørekortet, men at det ud over en bøde også skal op til en ny køre- og teoriprøve inden for den tidsfrist, som politiet stiller. Består de ikke den, så skal de af med kørekortet.

Annonce

We will be back

Efter mange år ved færdselspolitiet, skal der en del til at overraske Henrik Glintborg.

- Jeg vil hvert fald godt sige, at det er tankevækkende, at vi kan tage så mange bilister på så kort tid på sådan et sted. Når det nationale testcenter ligger i området, betyder det jo også, at rigtig mange mennesker, der ikke normalt har deres gang på Mozartsvej kommer i området. Det er både cyklister og gående. Ikke alle er stedkendte, og derfor skal man nok være endnu mere opmærksom, siger Henrik Glintborg.

Dagligt bliver omkring 1400 personer testet på centret på Mozartsvej:

- Covid-19 er jo farligt nok i forvejen. Man behøver jo ikke forøge risikoen for ulykker ved at køre for stærkt.

Dagens måling har for ud over de blitzede bilister også en anden direkte konsekevns:

- We will be back. Vi kommer tilbage og måler igen, siger Henrik Glintborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Annonce