Annonce
Digitalt

Test: Fitbit Charge har endelig fået indbygget gps

Fitbit Charge 4 har beholdt designet fra forgængeren. Det er simpelt og let, så trackeren ikke er ubehagelig at have på i flere døgn i træk. Pr-foto
Fitbit Charge 4 er en slank og let lille sag som forgængeren, men nu kan du også lade mobilen blive hjemme.
Annonce

Vi er blevet mindre aktive under corona-krisen. Det viser i hvert fald data fra Fitbits mange træningsure og -trackere på håndled over hele verden.

Den seneste tracker er efterfølgeren til Fitbit Charge 3 med samme slanke og lette design men med indbygget gps kaldet Charge 4. Om den kan være med til at øge aktiviteten verden over er uvist. Men hos denne anmelder har den i hvert fald gjort sit til, at corona-krisen ikke fører til alt for mange ekstra kilo.

Mit håndled har i lang tid været bart de fleste dage, siden min første generation af Apple Watch ikke kunne holde batteri mere end en halv dag. Det problem har jeg ikke med Fitbit Charge, hvor der loves op til syv dage.

5,5 dag gik der for mig, før jeg både på hånden og i min mail fik besked om, at der skulle mere strøm på. Det sker via det medfølgende opladerkabel, som omklamrer uret og skal vende rigtigt. Det kunne godt være lavet smartere, men det fungerer.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce

En verden uden farver

For at kunne holde strøm i flere dage er Fitbit Charge ligesom forgængeren også et ur uden farver på skærmen. Det gør mig ikke meget, selvom det minder en del om mit første Smartwatch fra innovative men hedengangne Pebble.

Det er nemlig hvad Charge 4 er: en vandtæt aktivitetstracker med notifikationer, som primært er til for at holde øje med min aktivitet. Hvis man ønsker mere, bør man kigge på et smartwatch i stedet.

I løbet af de fem dage fik Fitibit også sat mere strøm i mig. Med den indbyggede gps kan jeg efterlade mobilen hjemme på løbeturen, mens Fitibit på håndledet talte ned fra de valgte kilometer, målte min stigende puls og kalorietab og efterfølgende viste mig på et kort, hvor min puls var højest, og hvor jeg løb hurtigst.

Mit daglige mål om at nå 10.000 skridt holder jeg nøje øje med - og skuffes over, når det ikke lykkes. Og om natten bærer jeg også Fitbit Charge, hvorefter jeg hver morgen tjekker mit søvnmønster, som desværre for det meste fortæller om for lidt søvn og gentagne vækninger på grund af små børn.

Fitbit lover, at der også vil komme Smartwake, der kan vække mig, når jeg har sovet længe nok - hvis jeg da på et tidspunkt får den luksus. Indtil videre er det godt at have et vækkeur på håndledet, der med vibration kan få mig op uden at vække alle andre.

Fitbit har i deres udvalg både aktivitetstrackere, men også flere smartwatches i en lang række farver. Pr-foto
Annonce

Klapvogn blev til en cykel

Jeg er dog også aktiv på andre tidspunkter, end når jeg løber. Der er det smart, at Fitibit også har lanceret det de kalder Active Zone Minutes, som ved hjælp af pulsmåleren, skridttælleren og min alder måler fysisk aktivitet, som jeg ikke selv har valgt på uret.

Så hvis jeg løber en tur uden at fortælle uret det, kan den selv regne det ud. Og hvis jeg bare rydder op i et højt tempo derhjemme, giver det også point. Der vil dog opstå fejl, som at en tur i højt tempo med vores klapvogn blev kategoriseret som en cykeltur.

Fitbits app er gennemført og fuld af nyttig data om min aktivitet, gode guides og selvfølgelig mulighed for at sammenligne med venner og bekendte. Og der er også et betalt Premium-univers, for dem der vil meget mere end mig.

Fitbit Charge 4 koster 1200 kroner inklusive styring af Spotify og mulighed for at bruge Fitbit Pay. Det er ikke dyrt, men da jeg personligt gerne vil kunne installere flere apps og afspille musik, vil jeg nok overveje Fitbits smartwatch Versa 2 til samme pris, der dog desværre ikke har gps. Eller bruge 800 kroner mere for Fitbit Inonic eller nok især Apples forrige generation af Apple Watch - inklusive gps.

Men 4. generation af Fitbit Charge skal nok få sine håndled, for når det handler om at øge sin aktivitet er fokus på det essentielle ikke dumt - og det gør Fitbit rigtig godt.

Google er ved at købe Fitbit

Den amerikanske søgegigant Google bød i slutningen af 2019 2,1 milliard dollars for Fitbit. Buddet blev accepteret, men handlen er endnu ikke gået igennem.

Handlen undersøges nemlig af de amerikanske myndigheder, der blandt andet stiller spørgsmål til, hvad Google vil bruge al den værdifulde data om folks sundhedstilstand, som Fitbits trackere og smartwatches lagrer.

Google afviser, at der vil blive slækket på brugernes privatliv, men overtagelsen møder fortsat stor modstand i USA.

Skærmen på Fitbit Charge 4 er igen sort/hvid, men er heldigvis kraftfuld nok til at den er synlig selv i skarp sollys. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce