Annonce
Digitalt

Test af Forte A5: Højtalere der kan redde parforhold

Forte A5 fra danske Argon Audio er en flot og diskret højtaler, som overflødiggør forstærker og forforstærker, men alligevel ikke går på kompromis med lyden. Den kan løse mange behov for lyd til tv, plade- eller cd-afspiller og streaming i de danske hjem, uden at man drukner i ledninger og udstyr. Pr-foto

Det kan være svært at finde et kompromis mellem æstetik og ordentlig lyd i hjemmet, men danske Argon Audio gør et hæderligt forsøg med Forte A5

Annonce

WAF. Wife Appreciation Factor eller kone-påskønnelses-faktor på dansk. Forkortelsen kommer hurtigt på banen, når mænd diskuterer – eller måske forsvarer – deres hifi. For det er altså en svær balancegang, det med at få ordentlig lyd i hjemmet, og så holde konen tilfreds, hvis hun har nogle forventninger til indretningen. De to ting går lige som ikke altid hånd i hånd – i hvert fald ikke hjemme hos os.

Glæden var derfor stor, da Forte A5 landede i det lille hjem, for reolhøjtalerne er ikke voldsomt store, pæne at se på og så kan de både håndtere input fra min pladespiller, lyd fra tv’et og streaming via bluetooth – uden nogen brug af ekstern forstærker. Det er jo et rent Kinder-æg inden for hi-fi, vi er ude i her.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce

Nemt med nemt på

OK, ovenstående behov – pladespiller, tv og streaming – er måske ikke universelt, men hvis du nu skifter pladespiller ud med en hvilken som helst anden lydkilde, så vil de fleste nok kunne finde en anvendelsesmulighed.

Du kan slutte en pladespiller til uden forforstærker eller en hvilken som helst anden lydkilde via AUX. Derudover er der to optiske indgange, fx til tv, tv-boks eller spillekonsol, og så er der udgang til en subwoofer, hvis man ikke kan få bas nok.

Forte A5 er nemt med nemt på, når du skal i gang. De to højtalere forbindes med et medfølgende kabel, som skrues fast og virker ekstra robust, og så sættes der ellers bare strøm til. Den medfølgende fjernbetjening lader dig vælge lydkilde og -styrke. Når du skal forbinde via bluetooth, vælges bluetooth og pairing-knappen holdes ned i tre sekunder. Det tog minutter at få sluttet alt til og komme i gang. Som en prik over i’et kan Forte A5 styres med en fjernbetjening fra Sony eller Samsung, hvis du skal bruge højtalerne med en fladskærm.

Annonce

Pæn og diskret

Forte A5 kommer i enten hvid eller sort lak med stoffronter i sort, som let tages af og på takket være en magnetramme. Højtaleren måler 16,5 x 27,0 x 23 og vejer samlet 8,2 kg. De er ret nemme at få plads til i mange reolsystemer med andre ord. Der findes desuden en lillebror, Forte A4, og storebror, gulvhøjtalerne Forte A50.

Hvordan lyder de så? De spiller, som man kan forvente, hvis man tidligere har haft glæde af reolhøjtalere fra Argon. Der er meget lyd for pengene, med andre ord. De spiller højt og klart, og der sker rigtig meget samtidigt. Der er en solid bas, som ikke går ud over detaljerne, og de er længder foran mange af de bluetooth-højtalere, som oversvømmer markedet i øjeblikket. De koster også mere.

Højtalere skal spilles til, før de lyder optimalt, men udgangspunktet er imponerende godt. Forte A5 er god tænkt og godt løst af danske Argon, der skærer forstærkeren væk og løser rigtig mange ting med et sæt højtalere, som ikke koster alverden. I hvert fald ikke i forhold til, hvad du får.

Argon Audio var indtil for halvandet år siden HiFi Klubbens eget mærke, men selvom Argon Audio nu står på egne ben, er HiFi Klubben stadig eneste fysiske forhandler i Danmark. Jeg kan kun anbefale, at man prøver at lytte til Forte A5 i sin lokale HiFi Klubben. Hvis man som undertegnede ikke kan skille sig af med pladespilleren, og også skal have lyd fra fjernsynet og streamer en del musik, så kan det ikke løses mere elegant, end Forte gør her. Forte-serien bør appellere til mange hjem, der ønsker god lyd, uden at hjemmet oversvømmes med kabler og udstyr.

Pris og tilgængelighed: Argon Audio Forte A5 kan købes på argonaudio.dk eller hos HiFi Klubben for 3.699 kr.

Forte A5 fås både i hvid og i sort, hvor sidstnævnte gør sig bemærket med bronzedetaljer. Begge har aftagelige fronter i sort, som let kan klikkes af og på med en magnetramme, som ikke er nogen ny opfindelse, hvis man tidligere har ejet højtalere fra Argon. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce