x
Annonce
Digitalt

Test af Astro A50: Når kun det bedste er godt nok

Astro A50 er et af meget få headsets, der rent faktisk tilbyder trådløs lyd på Xbox One. Lyden er god, bl.a. med understøttelse af Dolby Atmos, der er et væld af funktioner og indstillinger tilgængeligt, og så holder Astro A50 en stabil forbindelse. Eneste minus er prisen, som er hele 2499 kr. Pr-foto
Fjerde generation af Astro A50 rammer hovedet på sømmet i forhold til lyd, komfort og ikke mindst funktionalitet - men det koster mere end konsollen gør

Lad mig med det samme slå fast: Astro A50 er et virkelig lækkert, trådløst headset - som virker på enten box One eller PS4, afhængig af versionen du køber. Men om det er det rigtige headset for dig, det afhænger i høj grad af pengepungen, og hvor højt du vægter din gaming-oplevelse.

Annonce

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Endelig uden ledning

Trådløse headsets er virkelig en mangelvare, hvis man som mig spiller Xbox One. De fleste trådløse headsets på markedet, skal kobles til med en ledning i controlleren, før de virker på Xbox One. Her er der flere muligheder med en PS4 og især en pc.

Astro A50 er 100 pct. trådløst, når du har sluttet den medfølgende base-enhed til via det medfølgende micro-usb og optiske lyd-kabel. Når det er gjort, kan du lade headsettet op, hente den medfølgende software og i løbet af relativt få minutter få trådløs lyd på Xbox One. Den medfølgende software er i øvrigt den samme som på pc. Her kan du finjustere dit lydbillede ned til mindste detalje og gemme op til tre profiler på headsettet, som du efterfølgende let kan skifte imellem direkte på headsettet. Du er dog nødt til også at have softwaren på din pc, for det er her, du kan opdatere dit headset, og det anbefales at gøre det.

Headsettet er relativt stort og også en anelse tungt, men det sidder komfortabelt også ved længere tids spil. Det er et sort headset, som er åbent og kommer med plys-puder ved ørene, hvilket efterhånden er en sjældenhed. Det betyder, at det kan lukke baggrundsstøj ind, og at det er mindre modstandsdygtigt over for snavs, end hvis det var lavet i læder fx.

Batteritiden på Astro A50 er 15 timer+, hvilket har holdt stik i testen, og headsettet holder en god og stabil forbindelse til basen ved som minimum 3-4 meters afstand.

Atmos og masser af lyd

På Xbox One kan du indstille Astro A50, så det benytter sig af Dolby Atmos. Lyden er god både til film, musik og spil, men det er især sidstnævnte, jeg har testet her.

Indledningsvist var jeg ikke helt tilfreds med nøjagtigheden af retningsbestemte lyde på Astro A50, men efter at have fintunet via det gratis Control Center, fik jeg den for mig helt rigtige lyd - så det er muligt at høre fodtrinene på modstanderne, når der fx spilles Call of Duty. Muligheden for at gemme tre forskellige lyd-indstillinger og skifte hurtigt direkte på headsettet er rigtig smart og gør, at jeg i testen her har kunne have indstillinger klar til både film, musik og spil og skifte, uden at jeg skulle rode med equaliser eller software.

Lydmæssigt er Astro A50 - efter finindstilling - blandt de bedste headsets på markedet, og det trækker op, at du rent faktisk kan få trådløs lyd på din Xbox One. Hvis de kostede mindre, ville de få en ubetinget anbefaling, men med en vejledende pris på næsten dobbelt så meget, som en Xbox One S koster i dag, så er det altså for de mest kræsne gamere - eller dem med pengepungen i orden. Og har du pengene, vil du uden tvivl blive glad for Astro A50.

Pris og tilgængelighed: Astro A50 kan købes online og i fysiske butikker. Vejledende pris er 2499 kr.

Astro A50 er åbne og med plyspuder, begge dele er efterhånden en sjældenhed på headsets. De er dermed ikke helt så smudsafvisende, som var de i skind, og de lukker baggrundsstøj ind. Astro A50 sidder behageligt og føles meget robuste. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce