Annonce
Digitalt

Test af Arlo Doorbell: Dørklokken er smart – men folk forstår den ikke

Det lykkedes ikke denne anmelder at føre en gnidningsfri samtale med folk via dørklokken - ikke fordi teknologien halter, men fordi folk ikke er vant til at tale til en dørklokke. Pressefoto: Arlo
Det lyder smart, at du kan tale til folk igennem din dørklokke, hvis du f.eks. ikke er hjemme til at åbne døren. Men folk er ikke vant til at tale til en dørklokke, hvilket kan føre til nogle ret akavede samtaler.

Kan man gøre noget så simpelt som en dørklokke mere intelligent? Det mener Arlo, der har lavet en såkaldt Smart Doorbell, der er koblet op på internettet, så du får en notifikation på din telefon, når nogen ringer på.

Og hvis ikke du er hjemme, kan du i stedet vælge at tage imod ”opkaldet” og på den måde fortælle personen, at du ikke kan åbne døren, eller at postbuddet kan lægge din pakke foran døren.

Efter at have testet dørklokken i flere måneder, må jeg dog konstatere, at det ikke rigtig er lykkedes mig at føre en gnidningsfri samtale med folk foran døren. Ikke fordi, at teknologien ikke virker, men simpelthen fordi, at folk ikke er vant til at tale til en dørklokke.

De bliver ret forvirrede, kan jeg både se og høre (jeg har i samme periode testet ét af Arlos overvågningskameraer, så når personer ringer på, kan jeg også se deres reaktion). Det bliver tit en akavet affære, hvor folk ikke forstår, at de faktisk kan føre en samtale med mig.

Så jeg må indrømme, at jeg efter lidt tid stoppede med at tage imod opkald, og nu i stedet bruger Arlo Doorbell som en mere traditionel trådløs dørklokke. Det er dog smart, at jeg kan se på min telefon, hvis folk ringer på døren, selvom jeg sidder udenfor på vores terrasse, hvor jeg ikke har mulighed for at høre lyden fra en almindelig dørklokke.

Annonce
Pressefoto: Arlo

Dyr løsning

Hvis man ikke – som mig – tager imod opkaldet, har personerne foran døren i stedet mulighed for at lægge en besked, som man kan aflytte senere via appen. Det trækker dog ned, at dørklokken fortæller folk om denne mulighed på engelsk, og jeg har ikke prøvet en eneste gang, at gæster har benyttet sig af denne feature.

Hvis man stadig foretrækker lyden fra en almindelig dørklokke, kan man tilkøbe Arlo Chime til cirka 499 kroner – en lille højtaler, som sættes i en stikkontakt et sted i huset, hvor der er wifi-forbindelse. Det er også vigtigt at nævne, at Arlo Doorbell kun fungerer, hvis man samtidig køber en Arlo Smarthub til 1695 kroner, der tilsluttes en wifi-router. Dørklokken koster alene 699 kroner, så det ender altså med at blive en halvstor udskrivning for en dørklokke, med mindre man i forvejen bruger Arlos trådløse overvågningskameraer og derfor allerede har en smarthub.

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce