Annonce
Debat

Terrorangrebet den 11. september 2001 skabte ISIS

Allan Berg. Pressefoto

Læserbrev: Bjørn Holmskjold, Nørreport 9, Ringkøbing, vil gerne lære mig lidt om historie, og jeg er altid glad for at lære noget nyt.

Men denne gang må jeg derimod rette lidt på Bjørn og hans historieviden, samt hans viden om amerikanske præsidenter. For der kan han åbenbart ikke lære mig noget.

Bjørn påstår ISIS udspringer fra ”Det Arabiske Forår”, hvilket jo er fuldstændig forkert. Det Arabiske Forår er den populære betegnelse for den bølge af folkelige protester, der rullede henover den arabiske verden fra slutningen af 2010.

ISIS opstod derimod i 2013 som en udbrydergruppe fra al-Qaeda. ISIS mission er at udrydde den vestlige indflydelse i den muslimske verden og danne en islamisk stat bestående af alle muslimske lande. På det tidspunkt var det Barack Obama som var præsident. Var Barack Obama højreekstremist? Han var i hvert fald demokrat.

Al-Qaeda blev grundlagt i 1988 eller 1989 som en udbrydergruppe af modstandsbevægelsen Maktab al-Khidamat (MAK), der kæmpede mod den sovjetiske invasion af Afghanistan i 1979. På det tidspunkt var Jimmy Carter præsident i USA, og ja, rigtig gættet Jimmy Carter var demokrat. Var han højreekstremist?


ISIS opstod derimod i 2013 som en udbrydergruppe fra al-Qaeda. ISIS mission er at udrydde den vestlige indflydelse i den muslimske verden og danne en islamisk stat bestående af alle muslimske lande. På det tidspunkt var det Barack Obama som var præsident. Var Barack Obama højreekstremist?Osama bin Laden ville udbrede det, han kaldte "en hellig krig" (jihad) til andre lande. Hvilket alle nok især husker terrorangrebet på World Trade Center i USA 11. september 2001 for. I USA var Bill Clinton (demokrat) præsident fra 1993 frem til januar 2001, hvor George W. Bush overtog (republikaner) præsidentembedet i USA. Altså en demokrat på præsidentposten under planlægningen af terrorangrebet 11. september. Var Bill Clinton højreekstremist? Jeg husker ham for noget helt andet.

Så Bjørn. At påstå jeg, Nye Borgerlige og amerikanske præsidenter (republikanske) er højreekstremister er lodret forkert og må stå for din egen regning.

Lad os komme tilbage til nutiden, og holde os til nutidens fakta.

Vi skal ikke have flere radikaliserede muslimer i Danmark. Vi skal have færre.

Så lad mig gentage mig selv og sige, at vi skylder hinanden og vores børn at sikre, at disse islamiske forbrydere ALDRIG kommer tilbage hertil. For tager vi børnene til Danmark, følger forældrene med. At risikere de skal gå frit rundt blandt danskerne er for stor en risiko at løbe. Vil du tage ansvaret for dem, Bjørn Holmskjold?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce