Annonce
Portræt

Terapeuten: Træf de rigtige valg i livet

- Jeg hjælper patienten til at få overblik og overskud og dermed hjælpe sig selv, forklarer Inge Marie Busk Nielsen, der kan fejre 25 års jubilæum som alternativ behandler. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Inge Marie Busk Nielsen kan fejre 25 år som alternativ behandler. Hun mener at besidde "en sjette sans".

Mejrup: - Jeg bliver stadig bedre og stærkere til at heale og downloade energi.

Smiler Inge Marie Busk Nielsen i sit lille behandlerrum i hjemmet i Mejrup, hvorfra hun nu i 25 år har virket som healer og kranio-sakral-terapeut.

Energien kommer ikke kun fra hende selv men ovenfra, er hun overbevist om.

- Jeg er jo ikke præstedatter for ingenting og har altid troet på, at der er noget, der er større end én selv, at vi alle har en skytsengel, og at vi kan få hjælp, hvis vi beder om det, forklarer hun.

Annonce
- Mange sidder fast i noget møg-arbejde, som de er kede af. Men så skal man da finde sig noget andet. Man skal vælge det, der gør én glad. Man skal finde sit eget lys frem, så man kan være glad, fri og levende. Det er et valg!

Inge Marie Busk Nielsen, alternativ behandler

En sjette sans

Hun mener at besidde "en sjette sans", der gør at hun ofte kan gennemskue, hvad en patient har brug for, og hvilken behandling, der skal til, fortæller hun.

Hendes søn Martin blev anledningen til, at hun begyndte som alternativ behandler for 25 år siden. Han trivedes ikke i skolen og havde behov for mere tid derhjemme. En del af husets vinkelstue blev inddraget til et behandlerrum. I starten arbejdede hun som laborant om formiddagen, behandlede om eftermiddagen - og havde oveni jobbet som organist. Efter et halvt år droppede hun laborantjobbet og har siden koncentreret sig om den alternative behandling - løbende udbygget med kurser - så hun nu betegner sig selv om healer, kranio-sakral-terapeut og spirituel mentor. Hun behersker også zoneterapi og kinesiologi.

- Det giver mig mulighed for at kombinere i hver enkelt behandling og inddrage, hvad der er brug for, forklarer Inge Marie Busk Nielsen.

Slap mere af

Hendes teori er, at de fleste skavanker skyldes en psykisk belastning. Det kan hun ofte mærke bare ved at lægge hænderne på.

- Har du et ømt knæ, så kan det skyldes, at du har alt for travlt. Derfor kan mit råd være, at du skal slappe mere af. Jeg hjælper patienten til at få overblik og overskud og dermed hjælpe sig selv. Nogle gange kan det klares med en enkelt handling. Andre gange er der brug for flere behandlinger, giver terapeuten som eksempel.

Kranio-sakral-terapien har en beroligende effekt, som har hjulpet mange af hendes patienter.

- Jeg har blandt andet behandlet mange med piskesmæld, fortæller Inge Marie Busk Nielsen, der også giver beroligende behandlinger af patienter på sygehus og hospice.

Kranio-sakral-terapien har en beroligende effekt, som har hjulpet mange af Inge Marie Busk Nielsens klienter.

Hjalp sig selv

De alternative behandlingsformer fik hun selv stor glæde af, da hun for seks år siden blev ramt af kræft i skjoldbruskkirtelen. Sygehusbehandlingen blev fulgt op af alternativ behandling, og erfaringerne samlede hun op i hæftet "På Herrens mark - og tilbage igen", som hun udgav i 2016.

- Den alternative behandling hjalp mig rigtig meget til at finde ro og tryghed, slår hun fast.

Et særligt område er stressede eller forskrækkede dyr.

- Jeg kan se på en hund, om dens energisystem er i uro, og med hænderne kan jeg mærke, hvor dyret har smerter, forklarer hun.

Hyggestemning i behandlerrummet.

Træf de rigtige valg

Generelt er Inge Marie Busk Nielsens holdning, at man skal træffe de rigtige valg i livet.

- Mange sidder fast i noget møg-arbejde, som de er kede af. Men så skal man da finde sig noget andet. Man skal vælge det, der gør én glad. Man skal finde sit eget lys frem, så man kan være glad, fri og levende. Det er et valg!

Selv er hun så glad for sit arbejde og det, behandlingerne giver hendes patienter, at hun også betragter arbejdet som sin hobby. Et arbejde, hvor hun løbende opdateres via kurser og læsning af faglitteratur. Lidt motion bliver det til med gåture i lokalområdet.

Familien

Sammen med sin mand Knud følger hun ivrigt med i karrieren for sønnen Christian, 36, der er sanger og musicalperformer og har medvirket i en række forskellige musicals. Næste store opgave er "Vampyrernes Dans" på Det ny Teater i København. Han er gift med kollegaen Linnea, der er aktuel med en rolle i musicalen "Skønheden og udyret" i Malmø. Parret har bolig i både Malmø og København og har datteren Fenja på et halvt år.

Sønnen Martin, 33, arbejder som handicaphjælper og er sideløbende i gang med uddannelsen til socialrådgiver.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce