Annonce
Sport

Tempokonge tror på fjerde DM-titel i enkeltstart

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Martin Toft Madsen kan vinde DM i enkeltstart for fjerde år i træk, hvis han triumferer torsdag i Esbjerg.

Den danske fartkonge Martin Toft Madsen jagter sin fjerde DM-titel i træk i enkeltstart, når der torsdag køres om guldet ved DM i landevejscykling i Esbjerg.

Den 34-årige BHS-Almeborg Bornholm-rytter har vundet de seneste tre år, og han føler sig i form til at jagte endnu en titel.

- Jeg håber, at jeg kan forsvare titlen. Jeg føler mig i hvert fald fint kørende.

- Umiddelbart vil jeg tro, at jeg kører lige så hurtigt som sidste år, så jeg er ved godt mod. Der er selvfølgelig også mange andre ryttere, der kører stærkt, så man kan aldrig vide sig sikker, siger Martin Toft Madsen til feltet.dk.

I fjor vandt han med 25 sekunder ned til Mikkel Bjerg og 47 sekunder til Rasmus Quaade på tredjepladsen.

Både Mikkel Bjerg og Rasmus Quaade er på startlisten igen torsdag, og det samme er Kasper Asgreen, der onsdag blev udtaget til Tour de France for Quick-Step.

Kasper Asgreen har på det seneste vist stor styrke på enkeltstarter i Schweiz Rundt.

Her var Kasper Asgreen to sekunder efter verdensmester Rohan Dennis på 1. etape, da der blev kørt en kort enkeltstart, og danskeren blev nummer to på næstsidste etape i løbet, som var en enkeltstart på 19 kilometer.

Der køres enkeltstart i alle klasser torsdag, mens der køres linjeløb søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce