Annonce
Hestesport

Telefonen ringede og så fik Jeppe chancen mod verdenseliten

- Jeg tog lige en snak med ejerne om situationen. Vi havde jo trænet til at skulle køre Sølvdivisionen, men blev enige om, at vi ikke kunne sige nej til den mulighed, vi havde fået - også selvom vi godt vidste, vi ikke kunne vinde i det selskab, forklarer Jeppe Rask, om invitationen til at køre hovedløbet ved Copenhagen Cup. Arkivfoto: Morten Stricker.
Travtræner Jeppe Rask fra Nørre Nissum skulle have kørt et helt andet løb i weekenden, men fik ud af det blå chancen for at repræsentere Danmark i Copenhagen Cup, der er årets største internationale løb på Charlottenlund Travbane.
Annonce

Charlottenlund: Startlisten til årets udgave af Copenhagen Cup, dansk travsports internationale storløb, indeholdt nogle af Europas stærkeste kuskenavne.

Ulf Ohlsson, Björn Goop, Johan og Peter Untersteiner, Ulf Eriksson, Robin Bakker, Roberto Vecchione og Alessandro Gocciadoro. Og så Jeppe Rask fra Nørre Nissum.

Den vestjyske travtræner fik i weekenden, i sin blot fjerde sæson som selvstændig træner, chancen for at køre med de allerbedste. Planen havde hele tiden været, at Jeppe Rask og hesten Apapmand skulle have været en tur omkring Charlottenlund Travbane, men det var i første omgang ikke for at køre med i hovedløbet, hvor førstepræmien lød på hele 250.000 kroner.

En plan, der blev ændret, da telefonen ringede i begyndelsen af sidste uge. I den anden ende af røret var Dansk Travsports anmeldelsessekretariat, der ville høre, om han var interesseret i at blive Danmarks repræsentant ved søndagens Copenhagen Cup.

- Jeg tog lige en snak med ejerne om situationen. Vi havde jo trænet til at skulle køre Sølvdivisionen, men blev enige om, at vi ikke kunne sige nej til den mulighed, vi havde fået - også selvom vi godt vidste, vi ikke kunne vinde i det selskab, forklarer Jeppe Rask.

Annonce

Gjorde god figur

Og til den unge travtræner tilfredsstillelse beviste han og Apapmand, at de godt kunne være med på øverste hylde. Det lykkedes nemlig at snuppe den sjette og sidste pengepræmie ved løbet.

- Vi var jo underdogen, så det var fint lige at få bevist, at vi havde niveauet til at være med. Vores målsætning havde hele tiden været at komme hjem med en præmie, fortæller Jeppe Rask.

Otte-årige Apapmand har indtjent lige knap en million kroner i karrieren, men efter søndagens præstation er kusken ikke i tvivl om, at det tal stiger over sommeren.

- Vi skal nok komme til at tjene nogle penge ind i nogle af de løb, der venter de kommende måneder, siger Jeppe Rask, der til dagligt har hjemme på Skive Travbane.

Selvom weekendens løb var der dog et stort afsavn, tilskuerne. Dem håber han på snart kommer tilbage.

- For hesten er det måske bedre, men for os andre var det lidt fladt at køre uden tilskuere. De må gerne snart få lov til at vende tilbage, siger Jeppe Rask.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce