Annonce
Struer

Telefonen rødglødende hos borgerforeningens formand

Butikkens kunder håber, at gode folk i Hjerm vil finde en løsning, så der også i fremtiden vil være mulighed for at møde naboen og købe ind hos en lokal købmand i byen. Foto: Frede Stengaard
Nyheden om, at købmanden lukker har sendt chokbølger ud i lokalsamfundet i Hjerm. Borgerforeningens formand afventer en konkret udmelding fra butikkens ejer.

Hjerm: Efter en weekend med 25 procents rabat på alle varer hos købmanden i Hjerm, blev priserne mandag sat yderligere ned, så butikken nu sælger ud af varelageret med en prisnedsættelse på 30 procent.

Normalt noget, der ville få kunderne i butikken til at fylde kurvene med en god stemning i butikken.

Men baggrunden er en meddelelse på døren med besked om, at butikken lukker, og den nyhed er svær at sluge for stort set alle i Hjerm og nærmeste omegn.

- Jeg kan slet ikke forestille mig en fremtid uden købmand i byen, fortalte Dan Søgaard, som avisen traf i butikken søndag formiddag.

Han fortalte da også, at han var overbevist om, at der ville være gode folk i byen, som ville finde en løsning, og hos borgerforeningens formand, Tim Pindstofte, har telefonen da også været rødglødende, siden nyheden spredte sig som chokbølger ud i det lille lokalsamfund.

Tabet af købmandsbutikken ville ikke være til at bære.

- Vi bruger den meget, fortalte Dan Søgaard, som betragter sig selv og sin familie som gode kunder i butikken.

- Men der kan jo også gå et par uger, uden at man lige ser sin genbo, og så løber man på ham her nede over køledisken. Det har jo også stor betydning, understreger han.

Spørgsmålet er så bare, hvad der kommer til at ske.

- Vi har ikke noget bud lige på stående fod. Det er ikke noget, vi lige løser hen over en weekend og så på en enkelt hverdag, konstaterer Tim Pindstofte.

- Men jeg har talt med mange, som gerne vil gøre noget. Nu må vi bare lige afvente, om ejeren af butikken, Kim Mikkelsen, som også har ophørsudsalg i sine andre butikker i både Holstebro og Nørre Felding, bliver erklæret konkurs, så det på den måde bliver officielt. Hvis der kommer en kurator ind over, vil vi formentlig få noget konkret at tage stilling til. Så lige her og nu må vi give det lidt tid, siger han.

Dagbladet har forsøgt at få både Kim Mikkelsen, som ejer butikken i Hjerm, samt Søren Kongsgaard, der driver den, i tale. Ingen af dem har ønsket at tale med pressen. Dagrofa, der ejer kæden Min Købmand, som butikken i Hjerm er en del af, oplyser, at de ikke kan kommentere på sagen, da butikken ejes af Kim Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Herrer

Skjern snupper bagspiller i TTH

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce