Annonce
Struer

Telefonen rødglødende hos borgerforeningens formand

Butikkens kunder håber, at gode folk i Hjerm vil finde en løsning, så der også i fremtiden vil være mulighed for at møde naboen og købe ind hos en lokal købmand i byen. Foto: Frede Stengaard
Nyheden om, at købmanden lukker har sendt chokbølger ud i lokalsamfundet i Hjerm. Borgerforeningens formand afventer en konkret udmelding fra butikkens ejer.
Annonce

Hjerm: Efter en weekend med 25 procents rabat på alle varer hos købmanden i Hjerm, blev priserne mandag sat yderligere ned, så butikken nu sælger ud af varelageret med en prisnedsættelse på 30 procent.

Normalt noget, der ville få kunderne i butikken til at fylde kurvene med en god stemning i butikken.

Men baggrunden er en meddelelse på døren med besked om, at butikken lukker, og den nyhed er svær at sluge for stort set alle i Hjerm og nærmeste omegn.

- Jeg kan slet ikke forestille mig en fremtid uden købmand i byen, fortalte Dan Søgaard, som avisen traf i butikken søndag formiddag.

Han fortalte da også, at han var overbevist om, at der ville være gode folk i byen, som ville finde en løsning, og hos borgerforeningens formand, Tim Pindstofte, har telefonen da også været rødglødende, siden nyheden spredte sig som chokbølger ud i det lille lokalsamfund.

Tabet af købmandsbutikken ville ikke være til at bære.

- Vi bruger den meget, fortalte Dan Søgaard, som betragter sig selv og sin familie som gode kunder i butikken.

- Men der kan jo også gå et par uger, uden at man lige ser sin genbo, og så løber man på ham her nede over køledisken. Det har jo også stor betydning, understreger han.

Spørgsmålet er så bare, hvad der kommer til at ske.

- Vi har ikke noget bud lige på stående fod. Det er ikke noget, vi lige løser hen over en weekend og så på en enkelt hverdag, konstaterer Tim Pindstofte.

- Men jeg har talt med mange, som gerne vil gøre noget. Nu må vi bare lige afvente, om ejeren af butikken, Kim Mikkelsen, som også har ophørsudsalg i sine andre butikker i både Holstebro og Nørre Felding, bliver erklæret konkurs, så det på den måde bliver officielt. Hvis der kommer en kurator ind over, vil vi formentlig få noget konkret at tage stilling til. Så lige her og nu må vi give det lidt tid, siger han.

Dagbladet har forsøgt at få både Kim Mikkelsen, som ejer butikken i Hjerm, samt Søren Kongsgaard, der driver den, i tale. Ingen af dem har ønsket at tale med pressen. Dagrofa, der ejer kæden Min Købmand, som butikken i Hjerm er en del af, oplyser, at de ikke kan kommentere på sagen, da butikken ejes af Kim Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce