Annonce
Biler

Telefonen får en ny rolle som bilnøgle

Det nye integrerede bilnøgle-system fra Apple kan være med til at danne en ny standard og blive en integreret del af iPhones software ligesom Apple Carplay. Foto: Jens Overgaard
Apple og BMW kan være de første, som er på vej med en ny fælles standard for telefonnøgle til bilen.
Annonce

En stribe bilproducenter har mulighed for, at du kan styre visse funktioner med en telefon-app. Men der er ingen rigtig standard for at bruge telefonen som en bilnøgle. Det kan være på vej nu, hvor Apple sammen med BMW bliver frontløbere. Det skriver flere netmedier.

Udgangspunktet er en såkaldt beta-version af det kommende iOS14-styresystem til iPhones, hvor BMW-ejere altså får mulighed for at låse bilen op med en ny standard, der er integreret i telefonen.

I den seneste iOS 13.4-opdatering findes antydningen af et nøgle-system, der dog ikke er helt klart.

Det vil fuldt udviklet kunne være en del af Apples softwarepakke ligesom Apple Carplay og sikkerhedsmæssigt spille sammen med Apple Wallet.

Nøglen vil fungere sammen med biler, der har det såkaldte NFC installeret (near field communication), hvor ejeren med ansigtsgenkendelse og password kan låse bilen op.

Med systemet fuldt udrullet vil ejerne kunne give tilladelse til, at familiemedlemmer kan låne nøglen. Her er tre niveauer - et, som giver adgang til bagagerummet, et, der giver adgang til kabinen, og et, der giver adgang til hele bilen. Det er funktioner, der er set andre steder, men ikke så integrerede.

Sikkerheden er dog stadig et punkt, der diskuteres, og det bliver interessant at se, hvad Apple har på vej. Apple har tidligere lanceret nye systemer hos BMW, der var klar med de første modeller til trådløst Apple Carplay.

Det er dog usikkert, hvilken hardware systemet vil kunne spille sammen med. Visse internationale medier peger på, at det vil kunne kræve en ny bredbåndschip, der kun findes i iPhone 11- og 11 Pro-modellerne.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kamp skifter til dansk tophold

Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce