Annonce
Kultur

Teaterpakke klar med to forestillinger

En scene fra Det Kongelige Teaters opføresel af forestillingen "Stå fast". Pressefoto

Holstebro: De to første forestillinger i Nordvestjysk Teaterkreds og Musikteatret Holstebros teaterpakke, "Så længe mit hjerte slår" og "Stå fast", kan opleves allerede i oktober og november.

- Det er altid en god oplevelse at se et teaterstykke, som giver stof til eftertanke, refleksion og snak. Derfor giver vi med vores teaterpakke igen i år mulighed for at spare penge, hvis man køber billet til flere af vores forestillinger i løbet af sæsonen, siger Lone Abildtrup, der er administrationschef i Musikteatret.

Første forestilling er den nye danske Giro 413-musical, "Så længe mit hjerte slår", som kan opleves torsdag 31. oktober – og hvortil billetterne blev revet væk.

Næste forestilling i Teaterpakken spilles tirsdag 26. november, hvor Det Kgl. Teater opfører forestillingen "Stå fast".

- Stå fast stiller sig på Svend Brinkmanns skuldre og ser tidsånden i øjnene, siger Lone Abildtrup om forestillingen.

Teaterpakkens forestillinger er udvalgt i samarbejde med Nordvestjysk Teaterkreds, der som regel også står for en intro til forestillingen i forbindelse med spisning.

I teaterpakken i denne sæson kan man desuden opleve "Scener fra et ægteskab" og "2 på tur" ssamt "Cosi fan Tutte".

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce