Annonce
Kultur

Lokal teaterkreds modtog fornem pris: Har været med til at sætte Vestjylland på det kulturelle danmarkskort

Formand Nils-Jørn Krejbjerg omringet af sin bestyrelse, da Teaterkredsen Limfjorden modtog prisne som Årets Kulturkonge. Privatfoto
Teaterkredsen Limfjorden modtog prisen Årets Kulturkonge

Lemvig/Struer: Teaterkredsen Limfjorden er nu med til at sætte Vestjylland på Danmarkskortet, da foreningen i weekenden modtog prisen Årets Kulturkonge.

Årets Kulturkonge er en pris, som teaterproducenterne uddeler. Det vil sige, at de teatre, der rakker land og rige rundt og har fingeren på pulsen, hvert år indstiller tre teaterforeninger i landet, som har gjort en særlig og særdeles bemærkelsesværdig indsats.

Teaterkredsen Limfjorden blev nomineret for to år siden uden at modtage prisen. Det er usædvanligt, at en forening, der har været nomineret, kort tid efter rent faktisk modtager prisen.

Annonce

Prisen blev uddelt i den forgangne weekend, hvor Danmarks Teaterforeninger har afholdt deres årlige teaterseminar i Silkeborg. Mere end 600 personer, der repræsenterer teaterforeninger, teaterproducenter og skuespillere mødes, for at udbyde og fastlægge næste års teatersæson.

Teaterforeningerne i hele landet sidder med tilbageholdt åndedræt. For dem er det altid spændende at se, hvem der løber med prisen Årets Kulturkonge.

Komiteen bestående af repræsentanter for Folketeatret, Teater V og Danmarks Teaterforeninger besluttede at tildele Teaterkredsen Limfjorden denne fornemme pris i år.

Det er naturligvis med stor glæde, at Teaterkredsen Limfjorden modtager prisen, at vi er blevet set, noteret og påskønnet for indsatsen i et tyndt befolket Nordvestjylland

Nils-Jørn Krejberg, formand, Teaterkredsen Limfjorden.

Pristildelingen begrundes med at ”foreningen år efter år har formået at øge tilskuertal, trods trange sceneforhold, og at foreningen har lavet det fine og flotte stunt at rykke til Holstebro i forbindelse med Corona-nedlukningen, for på denne måde sikre, at alle deres tilskuere kunne få plads i til deres forestillinger i efteråret 2020. Godt tænkt og super flot gået og stor respekt for det fra os alle”.

- Det er naturligvis med stor glæde, at Teaterkredsen Limfjorden modtager prisen, at vi er blevet set, noteret og påskønnet for indsatsen i et tyndt befolket Nordvestjylland, siger formanden for teaterkredsen, Nils-Jørn Krejberg.

- Vores forening er baseret på frivillighed, at vi søger at fastholde en kulturel aktivitet i et område, hvor befolkningsantallet er vigende. Hvis man altid skal opsøge større byer for at få kulturelle oplevelser som f.eks. at gå i teater, hvorfor så bo her. Vi har derfor et samarbejde med en lang række organisationer, foreninger, kirker og efterskoler i Lemvig og Struer. Ved at styrke hinanden tror vi, at liv, udvikling og bosætning fremmes.

- Vi har i alt 32 teaterforestillinger med professionelle teatre fordelt over området. Vi har dermed en særdeles stor aktivitet. Selv om vi er en lille forening hører til de 10 procent af teaterforeninger med flest forestillinger. I den forløbne sæson har vi på nuværende tidspunkt spillet teater for mere end 2.000 tilskuere. Vi har stor folkelig forankring, som grundfæster os som et levende og samarbejdende tilbud i lokalsamfundet.

- Det er vores håb, at vi i fællesskab med organisationer og lokale medier vil støtte hinanden i øget bosætning ved formidling af netop de særlige tilbud, der eksisterer inden for vores lokalområde. Hvis vi ikke står sammen i denne indsats vil alle miste troen på, at det kan lykkes. Her har vi alle, sammen med de lokale medier et stort ansvar, siger formanden.

Teaterkredsen Limfjorden har, ud over æren ved at blive udpeget som en forening, ”andre teaterforeninger kan lære noget af”, modtaget en gratis ungdomsteaterforestilling.

- Lige nu bruger vi kræfterne på at sammensætte et repertoire, der også taler til publikum her i lokalområdet i næste sæson, siger Nils-Jørn Krejberg.

Annonce
Sport

Cheftræner sygemeldt på ubestemt tid med stress - Uhrenholt tager over

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

De er de mest vaccinerede men også de mest smittede

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Vestjylland

Se hvem der bliver formand for hvad: Region Midtjyllands nyvalgte regionsråd har konstitueret sig

Struer

Georg kom på tidlig pension: - Jeg er sgu slidt

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Kultur

Fem nye navne til Open Air: - Det er danske musikere fra allerøverste hylde

Struer

Mistanke om Omikron-smitte på landsbyskole: Klasse sendt hjem sammen med halvdelen af lærerstaben

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Vestjylland

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Erhverv

Bagermester i kovending: Åbner igen med det samme

Annonce