Annonce
Kultur

Teaterforestilling får 25.000 kroner

Teater Fluks opfører til maj igen en vandringsforestilling i Thyborøn. Arkivfoto: Gorm Branderup, www.skaegogballade.dk

Thyborøn: I 2019 var Teater Fluks på besøg i Thyborøn med en vandringsforestilling i, på og ved flere af de efterladet bunkere, der udgør Thyborønfæstningen.

I løbet af foråret har teatret planer om at komme til Thyborøn igen for at lave en lignende vandringsforestilling, hvor der vil være et mix af lyd, skuespil, musik, lyrik og lokale fortællinger.

Det er planen, at de vil spille op mod 20 forestillinger i løbet af maj, og for tiden er Teater Fluks i gang med at finde finansiering til de omkring 340.000 kroner, projektet vil koste,

Lemvig Kommune har givet tilsagn om 25.000 kroner.

- Det var en fantastisk forestilling sidste gang med et sjovt og spændende setup. Det vil vi gerne bakke op om og samtidig sender vi et signal til de fonde, teatret har søgt, om at det er en god ide at støtte dem, siger udvalgsformand Henrik Thygesen (V).

Teater Fluks har ifølge udvalgets dagsorden allerede fået tilsagn om støtte til vandringsforestillingen fra Færch Fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce