Annonce
Sport

Taulbjerg var tæt på VM-medalje

Frederik Taulbjerg (til venstre) var en smule skuffet, men stadig tilfreds med sit første senior-vm. Arkivfoto

22-årige Frederik Taulbjerg kan med tilfredshed se tilbage på sit første senior-VM, som endte med en fjerdeplads.

Plovdiv: Formelt set er de stadig U23 roere.

Det hindrede dog ikke Frederik Taulbjerg og hans tre makkere i at levere et fornemt resultatet til senior-VM, som blev afholdt i Plovdiv i Bulgarien.

Letvægtsdobbeltfireren leverede en god præstation i opsamlingsheatet, som de vandt, og dermed skaffede sig adgang til finalen. Her endte de på en fjerdeplads.

- Det er selvfølgelig surt at få en fjerdeplads, men vi er samtidig rigtig tilfredse med vores præstation, og det har virkelig været med til at give blod på tanden, at være med til sådan et senior-VM siger Frederik Taulbjerg

Det var kun Tyskland, Italien og Tyrkiet som overgik danskerne, der roede sig i mål i tiden 05:55.690. En tredjeplads havde krævet en tid på under 05:53.950, som var den tid tyrkerne brugte på at komme i mål. Det var tyskerne som vandt i tiden 05:51.210, og der er dermed et stykke op til de bedste roere for danskerne.

- Vi ender udenfor medaljerne, fordi at vi er for langsomme mellem 500-1000 meter, og så bliver vi forstyrret af italienerne, da vi ender lidt i dønningerne fra deres båd, siger Frederik Taulbjerg, som nu ifølge eget udsagn skal hjem og styrketræne, så han og resten af letvægtfireren kan nå helt op til de bedste

Udover den lokale Holstebro-roer, Frederik Taulbjerg, så bestod båden af Jonas Lund, Jens Graudal og Christian Hagemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce