x
Annonce
Kultur

Tarteletfestival udsolgt på godt 24 timer

Der var i den grad rift om billetterne til næste års tarteletfestival i Hjerm. Privatfoto
Det er første gang, salget er gået så stærkt, lyder det fra folkene bag Hjerm Tartelet Festival, som afholdes i marts næste år.

Hjerm: Det gik stærkt, da billetterne til næste års tarteletfestival i Hjerm - som finder sted 6. marts - mandag klokken 12 blev sat til salg. Rigtig stærkt.

Otte timer senere var der solgt intet mindre end 540 ud af de i alt 640 billetter, lyder det fra Tage Møller, som er en af arrangørerne bag festivalen.

- Vores mand, der tager sig af salg af billetter - Johan Daasbjerg - skal have noget kredit, for han har haft travlt, siger Tage Møller og fortsætter:

- Det er første gang, det er gået så stærkt. Sidste år var vi lige over jul, før vi havde udsolgt, og dengang syntes vi jo, at det var hurtigt.

I år skulle arrangørerne ikke længere end tirsdag eftermiddag, før de kunne melde udsolgt til forårets festival, hvor der vil være mellem 3000 og 3500 tarteletter til rådighed.

Annonce

Musik til tarteletten

Det er ikke "blot" tarteletter, som serveres, når der er tarteletfestival i Hjerm.

Under spisningen vil der også være underholdning af Lune Carlsen, som har Martin Jønsson, der blandt andre har spillet med Johnny Madsen, Anders Blichfeldt og Peter Belli, med sig.

På plakaten er derudover:

Sound D'Sign med hits fra 60'erne og op til i dag.

Rock'n Roll Rockets - en trio, der leverer Rock'n Roll.

Lune Carlsen, der dykker ned i Kim Larsens kæmpemæssige skattekiste og hiver hits op.

Kilde: Hjerm Tartelet Festival

Vi bliver her

Man kan jo så spørge, om det måske er på tide at rykke i større lokaler for tarteletfestivalen, som bliver afholdt i Hjerm Hallen.

Det er det ikke.

- Det her er noget, der hører til i Hjerm, og det er jo heller ikke sikkert, at den succes, vi har med festivalen, ville fortsætte, hvis vi kom i en eller anden stor sal, siger Tage Møller, der skyder på, at cirka halvdelen af festivaldeltagerne kommer udefra.

Og tarteletter er bare populære.

Det viser tallene fra Hjerm, hvor 250 gæster mødte op til den første tarteletfestival, året efter kom 400 og i år 600. Et tal, man altså kommer op på igen i 2020.

- Det er bare gået opad, lyder det fra Tage Møller, som anslår, at mellem 60 og 70 personer er involveret i at få festivalen afholdt.

Der var i den grad rift om billetterne til næste års tarteletfestival i Hjerm. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce