Annonce
Kultur

Tarteletfestival udsolgt på godt 24 timer

Der var i den grad rift om billetterne til næste års tarteletfestival i Hjerm. Privatfoto
Det er første gang, salget er gået så stærkt, lyder det fra folkene bag Hjerm Tartelet Festival, som afholdes i marts næste år.

Hjerm: Det gik stærkt, da billetterne til næste års tarteletfestival i Hjerm - som finder sted 6. marts - mandag klokken 12 blev sat til salg. Rigtig stærkt.

Otte timer senere var der solgt intet mindre end 540 ud af de i alt 640 billetter, lyder det fra Tage Møller, som er en af arrangørerne bag festivalen.

- Vores mand, der tager sig af salg af billetter - Johan Daasbjerg - skal have noget kredit, for han har haft travlt, siger Tage Møller og fortsætter:

- Det er første gang, det er gået så stærkt. Sidste år var vi lige over jul, før vi havde udsolgt, og dengang syntes vi jo, at det var hurtigt.

I år skulle arrangørerne ikke længere end tirsdag eftermiddag, før de kunne melde udsolgt til forårets festival, hvor der vil være mellem 3000 og 3500 tarteletter til rådighed.

Annonce

Musik til tarteletten

Det er ikke "blot" tarteletter, som serveres, når der er tarteletfestival i Hjerm.

Under spisningen vil der også være underholdning af Lune Carlsen, som har Martin Jønsson, der blandt andre har spillet med Johnny Madsen, Anders Blichfeldt og Peter Belli, med sig.

På plakaten er derudover:

Sound D'Sign med hits fra 60'erne og op til i dag.

Rock'n Roll Rockets - en trio, der leverer Rock'n Roll.

Lune Carlsen, der dykker ned i Kim Larsens kæmpemæssige skattekiste og hiver hits op.

Kilde: Hjerm Tartelet Festival

Vi bliver her

Man kan jo så spørge, om det måske er på tide at rykke i større lokaler for tarteletfestivalen, som bliver afholdt i Hjerm Hallen.

Det er det ikke.

- Det her er noget, der hører til i Hjerm, og det er jo heller ikke sikkert, at den succes, vi har med festivalen, ville fortsætte, hvis vi kom i en eller anden stor sal, siger Tage Møller, der skyder på, at cirka halvdelen af festivaldeltagerne kommer udefra.

Og tarteletter er bare populære.

Det viser tallene fra Hjerm, hvor 250 gæster mødte op til den første tarteletfestival, året efter kom 400 og i år 600. Et tal, man altså kommer op på igen i 2020.

- Det er bare gået opad, lyder det fra Tage Møller, som anslår, at mellem 60 og 70 personer er involveret i at få festivalen afholdt.

Der var i den grad rift om billetterne til næste års tarteletfestival i Hjerm. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.

Annonce