Annonce
Holstebro

Beboer undrer sig: Diesel havnede i Storåen efter uheld med tankvogn

Det var spejlglat på Idomvej søndag formiddag, da en tankbil fra Maabjerg Bioenergy med 40 tons mistede vejgrebet - og ramte autoværnet i venstre side, og væltede ned i en grøft. Det er storådalen i baggrunden og uheldet skete tæt på Bur Bro. Privatfoto: Claus Petersen
Da en tankvogn med gylle var havnet på taget nær Storåen, blev vand iblandet diesel pumpet ud i Storåen, konstaterer beboer, der undrer sig.

BUR: Tankvognen, der søndag formiddag væltede ved Bur og endte med hjulene i vejret, lækkede efterfølgende olie. Derefter blev vand fra den grøft, hvor lastbilen landede, pumpet ud i Storåen.

Det konstaterer Claus Petersen, der bor nærheden, og som har taget flere fotos i forbindelse med uheldet.

- Det er meget tydeligt, at der er en film af diesel hen over det vand, som blev pumpet fra grøften og ud i Storåen, siger Claus Petersen og henviser til dokumentation fra sit foto.

Tankbilen kørte fra Bur mod syd ad Idomvej, og vejen har en blød kurve og går nedad mod Storåen på stedet.

- Vejen var spejlglat på tidspunktet, fortæller Claus Petersen.

Tankvognen mistede altså grebet i asfalten og kom over i venstre vognbane, hvor den havnede i rabatten og ramte autoværnet og væltede rundt.

Derefter sivede olie fra lastbilen ud i grøften, hvor der var vand. Og dette vand blev pumpet ud i Storåen

- Jeg synes da ikke, det er optimalt, at pumpe olieforurenet vand ud i Storåen. I stedet for at pumpe det op i en tank og få det renset, siger Claus Petersen.

Annonce
Her ses tydeligt en film af olie oven på vandet i Storåen, og det kom fra vand fra en grøft, som var forurenet af en væltet tankbil. Alligevel blev vandet fra grøften pumpet ud i åen, og det undrer Claus Petersen. Privatfoto: Claus Petersen

Det mindste onde

Torben Mølgaard, der er miljøchef i Holstebro Kommune, har undersøgt sagen. Han bekræfter, at kommunens miljøvagt var på stedet for at følge forløbet.

- Man valgte at smide en pumpe i grøften for at holde den tør - og dermed mindske risikoen for, at der ville løbe gylle ud i Storåen, siger Torben Mølgaard.

Han mener altså, det var rigtigt at pumpe vand ud, selv om det var forurenet med diesel.

- Det ville have langt større konsekvenser, hvis der var løbet gylle ud i åen. Det var ikke en stor mængde olie eller diesel, der var løbet ud af lastbilen. Men selv få dråber ses tydeligt, når det ligger som en film på noget vand, siger Torben Mølgaard.

- Så små mængder diesel vil hurtig blive omsat, så det er reelt uden betydning for Storåen, siger han.

De cirka 40 tons gylle blev pumpet over i en anden tankbil fra Maabjerg Bioenergy. Derefter skulle sættevognen løftes op af grøften, og det tog over 12 timer, inden det var sket, og der var ryddet op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce